News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Pärlor från Opera och Musikal

Pärlor från Opera och Musikal

2022-10-24

Denna söndag strömmade det underbara toner från Cassels i Grängesberg. Grängesbergs orkesterförening stod för musiken och på scen fanns även gäster från operans värld. Vid denna konsert var temat ”opera och musikal” och det var fantastiska pärlor vi fick höra! Vad sägs om sånger från ”Carmen”, ”Romeo och Julia”, ”Figaros Bröllop” och ”Sound of Music”? Kvällens dirigent Gunnar Julin, sopranen Sanna Gibbs och mezzosopranen Ingrid Tobiasson turades om att berätta om handlingen till de olika styckena och ledde oss genom konserten. Percy Helin (från Ställdalen), som i vanliga fall även han är med och spelar i orkesterföreningen, stod på scen som sångare denna kväll. Han hade tyvärr fått stora problem med rösten denna vecka, men kom och sjöng ”Sommarnatt” av M. Schrader, till publikens jubel. De båda sångerskorna bjöd även in publiken till sång i Sound of Musics ”Climb every Mountain”. 

Bildtext: Helena Engström, Berit Westergren, Staffan Ebbersten, Karin Svedberg och Rickard Didić är några av medlemmarna i Grängesbergs orkesterförening. 

I år är det 150 år sen Hugo Alfvén föddes. För att hylla honom spelade orkestern ”Drottningen av Saba”, sen blev det, som kvällens dirigent sa, två mycket vackra sånger; ”Skogen sover” med Sanna Gibbs och ”Saa tag mit hjerte” med Ingrid Tobiasson. Det blev en helt underbar kväll i musikens tecken. Den som missade denna, får en ny chans den 7 december då Grängesbergs orkesterförening bjuder in till julkonsert i Ludvika Ulrika kyrka. 

Sanna Gibbs, Ingrid Tobiasson, Gunnar Julin och Percy Helin tar emot publikens jubel.

Text och foto: Anna-Lena Didić

2 kommentarer till Pärlor från Opera och Musikal

  • Rickard Didic

    En liten observation! Julkonserten kommer vara Ludvika Ulrika kyrkan, inte i Cassels i Grängesberg. Men vårkonserten som är i maj brukar vara i Cassels.

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    jag ska absolut försöka åka till Cassels den 7. december när jag nu missade den här fina konserten