News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Otur för Jacob

Otur för Jacob – ”bara” 2:a!

16-03-01

jacob1

Då var deltävling två av Rally-SM avklarat för Jacob Jansson och Co-driver Stefan Gustavsson. Vi var riktigt revansch sugna efter Sandvikens deltävling och ville visa att vi ska vara med i toppen. De startade i ett högt tempo på fredagen och fick med sig en ledning på 5,4 sekunder till Sebastian Johansson till lördagens sträckor, trots lite strul med en växellåda som inte ville samarbeta vissa stunder.

Lördagen började inte riktigt som planerat med ett tidstapp och man var nere på en tredjeplats 5,3 sekunder efter Daniel Röjsel, men det vart en riktig tändvätska för grabbarna som laddade om och på SS4 slog dom till med en kanontid och blev 7:a totalt och snabbaste av alla 2wd på sträckan.

-Det var riktigt kul att få till en så bra tid på SS4, men tempot under hela tävlingen har varit grymt högt. Kul med en sådan jämn klass som vi åker i, det triggar oss alla till ett högt tempo, säger Jacob.

Inför sista sträckan, den klassiska 29km långa Husås sträckan, låg grabbarna på första plats med 4,1 sekunder ner till andraplatsen. Tyvärr blev det inte en kamp in i det sista då en startande lade sig på tak tvärs över vägen och Jacob och Stefan fick stanna. Men tävlingen slutade på en andraplats och en tredje tid på sista sträckan så vi fick med oss ett bonuspoäng.

-Klart det hade varit kul att slåss in i det sista, men att en bil ligger i vägen är sånt som händer i rally och vi är glada över att komma imål på en andraplats. Nu går vi igenom bilen så den är i toppskick inför sommar säsongen, avslutar Jacob.

Foto: Urban Jansson

1 kommentar till Otur för Jacob