News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Öppna landskap i Ställdalen

Öppna landskap i Ställdalen

2015-08-26

DSCN1761

Under sommaren har det på ideell basis röjts efter Granvägen i Ställdalen. Man har också fått tillstånd att röja på Trafikverkets mark. Nu är det vackra björkar som kommit i blickfånget istället för ogenomtränglig sly.

DSCN1768

Bengan, ordförande i Ställdalens Byalag, berättar att kontakterna med trafikverket varit enbart possitiva. Byalaget har fått ett skriftligt kontrakt för röjning.

DSCN1763

Bengan, Hans och Kjell har varit de som gjort mesta jobbet. Under arbetets gång upptäckte man björkar som sett sina bästa dagar. Lars Davidsson hjälpte till att fälla dem med sin skogsmaskin. Nu syns hela Ställdalens Centrum från Hästhagen. Även tågresenärerna får ny syn på Ställdalen. Ingen sly inpå järnvägen och man ser delar av ett villaområde.
DSCN1765

Kvällspromenaderna med hunden Jansson har blivit intressantare nu när det går att se vad som händer i centrum och tågen som kommer och går.

Bilderna visar

DSCN1751

Före röjning

DSCN1770

Efter röjning

DSCN1772

Förra året röjdes det efter länsvägen genom Ställdalen så nu går det att åka ut på den utan att vara orolig för att inte se de bilar som kommer norrifrån.

Text och Foto: Thyra Lundell

1 kommentar till Öppna landskap i Ställdalen