News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Öppet Luciatåg för Musikhjälpen

Öppet Luciatåg för Musikhjälpen

18-12-12

I radio och på TV har redan Musikhjälpen börjat sina sändningar för att samla in pengar till människor med funktionsnedsättning. På Musikhjälpens hemsida kan man läsa om satsningen.

2018 års tema är ”Alla har rätt funka olika”. Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid. Din gåva stödjer internationella projekt som syftar till att öka inkludering av- och stärka rättigheterna för människor med funktionsnedsättning.

I Ljusnarsbergs kommun kommer också en satsning för att samla in pengar till Musikhjälpen. Det öppna Luciatåg som går av stapeln på Luciakvällen är ett sådant. Här kan du läsa mer om insamlingen.

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/kopparbergs-lucia-for-musikhjalpen

Kopparbergarn har flaggat för evenemanget på rullande nyheter, men det skadar inte, att ge en extra kick åt satsningen här. 

Inger Aftonljus

1 kommentar till Öppet Luciatåg för Musikhjälpen