News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

En intressant och miljövänlig sport

En intressant och miljövänlig sport

17-02-04
20170204_153237_HDR

Jag är väl inte direkt någon sportfåne, men ändå kollar jag ibland både på ”riktigt” och på TV. Just nu pågår Svenska inomhusmästerskapen och efter det trevliga inslaget med dubbelbugg och lindy hop, kom trial på cykel.

Det var förunderligt spännande att se de här killarna ta sig fram på cykel över allehanda hinder. Jag blev verkligen fascinerad. Jag kunde inte låta bli att spela in en bit på mobilen och det visade sig vara vinnaren Joacim Nyman en 22-åring och regerande svensk mästare, som är född och uppväxt i Lerum och tävlar för Kinds GoGreen CK.

Visst kan trial på motorcykel också vara intressant, men här sprutar inga miljöovänliga avgaser ut och det är dessutom en tyst och publikvänlig sport. Åkarna kan också anpassa svårigheten lite, genom att sätta upp en fot på höga hinder de är osäkra på och därmed minska risken för skador. En poängs avdrag blir det, men det är det värt för säkerheten.

Videosnutten finns nu på Kopparbergarns FaceBook, om ni inte såg inslaget på TV.

Inger Aftonljus

 

 

1 kommentar till En intressant och miljövänlig sport

  • Frida Sandberg

    Jag har sett det några gånger på tv. De är verkligen fantastiskt duktiga. Nu väntar jag på att tjejerna också börjar med denna sport. Men de kanske gör det redan och jag har missat det, eller?