News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nytt företag i Ställdalen

Nytt företag i Ställdalen

2016-10-22

För snart ett år sedan flyttade Sergiy (Sigge) Kalant tillsammans med hustrun till Ställdalen.
De kom då från Märsta.

IMG_2736_650px-1

Sigge flyttade till Sverige från Ukraina för 10 år sedan. Det var kärleken som förde honom hit. Kvar i Ukraina finns mor, barn och barnbarn som han med jämna mellanrum hälsar på. De kommer också hit på besök ibland.

I Ukraina drev Sigge ett eget företag. Han utförde allt som hör till ett husbygge från att resa stommen tills ägaren fick nyckeln i handen. Fyra år på högskola gav honom en VVS-utbildning (värme, ventilation och vatten) som även gäller här i Sverige.
I Märsta arbetade han bl.a som tidningsbud och lokalvårdare. Det har gett honom goda kundskaper i svenska och breddat hans yrkeskunskaper.

Under året som ställdalsbo har Sigge arbetat som fastighetsskötare och reparerat sitt hus. I våras beslöt han sig för att starta eget företag och 1 oktober var alla papper klara för att registera enskild firma. Företaget Kalant startade men eftersom han innehar FA-skattsedel så är han också öppen för anställning.

VVS-arbeten är Sigges främsta kompetens men eftersom han har en bred erfarenhet utför han även installation av vitvaror och renovering av hus. Han har också kunskap i trädgårdsarbete och städning.

Sigge Kalant är en mycket verbal, positiv och glad person. Vill du stifta hans bekantskap kan du nå honom på tel. 070 4390432.
Kopparbergarns skribent hälsar en ny ställdalsbo välkommen och önskar honom lycka till.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

2 kommentarer till Nytt företag i Ställdalen