News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nyårstrevligt på Bergslagsvallen

Nyårstrevligt på Bergslagsvallen

2019-01-02

Så kom då den efterlängtade dagen då julklappsprylarna skulle testas. I flera veckor hade de yngre skolungdomarna väntat på den här dagen som SAIK traditionsenligt anordnade för både unga och gamla. En dag som i flera år varit för att om möjligt ta bort sviterna efter all den goda och i många fall för myckna julmaten och för de yngre ett tillfälle att prova skridskor, skydd, hjälmar och allt vad det är. 

Men allra mest för att klå sina föräldrar i en liten hockeymatch i all vänskaplighet. Fast när pucken släpptes var det blodigt allvar.

Medan matchen böljade fram och tillbaks på den lilla rinken som för dagen gjorts i ordning av Joakim, Kim, Kari och Patrik.

Malva i pulkabacken, någon späntade stickor och försökte få lite eld i grillarna.

Ett gäng småflickor busade och lekte av hjärtans lust i gymnastiksalen. Andra föräldrar stod på sidan och huttrade i den lite kyliga luften. Precis så gemytligt som det skall vara på en familjeföreställning.

Trots makligt tempo på matchen syntes de äldre byta oftare än ätteläggen.

Jag tror att alla uppskattade signalen för rast vid ställningen sju lika. I ett huj samlades alla vid korv och hamburgerelden. Arrangörerna hade gjort ett jättejobb i snögloppet. Det är roligt att se att än finns det hopp för ungdomen.

En av eldsjälarna berättade att SAIK har fler aktiviteter på gång. Bland annat den sjätte Januari då det blir julgransplundring. Ett annat evenemang är skiddag och inte minst brännbollstävlingen på sommaren med deltagande av Ställdalens starkaste, Jens och Emma. Det är beundransvärt av alla frivilliga krafter. Tänk att för femtio år sedan spelade jag fotboll och ishockey MOT SAIK. Hur det gick har jag glömt men det var trevligt att återse platsen från ungdomen.

GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET SAIK OCH ALLA FRIVILLIGA

Text o foto Leif i Nittkvarn-Ställdalen

1 kommentar till Nyårstrevligt på Bergslagsvallen