News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nya hemligheter i Löa Hytta

Nya hemligheter i Löa Hytta

2019-07-07

Årets upplaga av familjeäventyret ”Hyttans hemligheter” är här! I fredags var det premiär i perfekt väder och många barnfamiljer tog sig dit för att ta del av ”hemligheterna”. Vi från Kopparbergarn har följt spelen ända sedan starten, och vi kan konstatera att arrangemangen blir bara bättre och bättre för varje år.

Liksom tidigare år får deltagarna göra en vandring inom hyttområdet, men det är så att säga nya spår och nytt tema som känns aktuellt och intressant.

Nya spelplatser har kommit till, och en del nya karaktärer, men besökare som varit med tidigare, känner också igen några av figurerna. Där finns till exempel spöket Anna med bara en hand, den gladlynta Mira-Maja vid sin kolarkoja och Luffaren Fargo, för att nämna några.

Det finns också en hel del nytt på själva spelplatserna, som en vacker brunn med takhuv och vev, en kolmila, som även den har en hemlighet, och en utställning om olika sorters energi. Den senare har ställts i ordning av  Linde Energi.

Barnen kan också pröva på såväl guldvaskning, som lite mer spontana lekar och naturligtvis finns det också en servering med lättare förtäring och fika.

När vi till sist tagit del av hela hyttupplevelsen, kan vi bara gratulera folket bakom produktionen till ett riktigt lyft. Man kan likna det vid en lyckad uppgradering. En stor del i framgången är förstås att spelets figurer i högre utsträckning än tidigare gestaltas av professionella skådespelare.

Det innebär dock inte att lokala förmågor saknas. Många ungdomar är engagerade som hjälpvilliga vägvisare och hjälpredor åt besökarna, och de som sysslat med kläder, smink med mera, ska ha stort beröm.

Hela upplevelsepaketet är anpassat till yngre barn, men även vuxna kan ha god behållning av besöket. Det finns mycket att se och uppleva, även i de natursköna omgivningarna.

Text och foto: Björn Öringbäck

 

1 kommentar till Nya hemligheter i Löa Hytta