News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ny rektor på Löa skola

Ny rektor på Löa skola

16-09-13
20160906_091830Nu till höstterminen har en ny rektor tillsatts på Löa skola. Tomas Jonasson tar över efter Margaretha Gustafsson som fungerat som tillförordnad rektor det senaste året sedan Richard Linder hastigt gick bort förra hösten.

Tomas är uppvuxen i Kopparberg, där han som ungdomsledare inom idrotten fick upp ögonen för att arbeta med ungdomar. Ett vikariat på Ljusnarsskolan, som nuvarande Kyrkbacksskolan tidigare hette, blev det som fick Tomas att fastna för skolans värld. Efter ett antal år som obehörig lärare läste Tomas in lärarexamen inom matematik och naturvetenskap, och jobbade sedan som lärare på Kyrkbacksskolan.

Idrotten är fortsatt ett stort intresse, liksom musik. Tomas är gift med Gunilla och tillsammans har de tre barn, en son på 18 år och två döttrar på 15 respektive 10 år. Sonen spelar hockey i Guldsmedshytte SK sedan flera år och där sitter Tomas också i styrelsen. Familjen har också två katter och en kanin.

Efter 24 år som lärare såg Tomas annonsen till rektorstjänsten på Löa skola och kände att det var en utmaning och en nystart som låg rätt i tiden för både honom och familjen. Som rektor skulle han både kunna utvecklas personligen och få en möjlighet att påverka.
– Det jag gillar med det här jobbet, det som verkligen motiverar mig, säger Tomas, är att se alla elever utvecklas, alldeles oavsett var de börjar så kan alla utvecklas. Det är det som är kul! Tomas är även förskolechef för Trollebo och poängterar att många barn har gått på Trollebo innan de tar klivet in i skolverksamheten på Löa skola. Det ger oss många år att följa just den utvecklingen, berättar Tomas.

Tomas beskriver Löa skola som en idyll. Stämningen är trevlig och gemytlig, och man har engagerad personal som verkligen är måna om eleverna. Det är på det hela taget väldigt lugnt i skolbyggnaden, något som Tomas uppskattar. Kanske beror det på att man har få vuxenfria zoner, reflekterar han. Sedan gäller det ju att man kombinerar den fina miljön med bra pedagogik, så att man får bra studieresultat också!

– Hittills har det varit intensivt men mycket roligt, säger Tomas. Jag ser verkligen fram emot läsåret, det känns väldigt kul och inspirerande att jobba här. Pedagogiken ligger ju mig närmast, och hur vi ska jobba med måluppfyllelsen, fortsätter han. Att arbeta mot högre måluppfyllelse är ju ett givet mål för alla skolor. Läroplaner och styrdokument har han bra koll på, och hur man ska använda dem i praktiken.

Tomas har också en tanke om hur det ska vara att gå på Löa skola. När eleverna går här ska de vara glada och trygga. Trivseln är jätteviktig, och de skall också få känna att de utvecklas, säger han. Det är viktigt att förbereda dem för framtiden. När de lämnar Löa skola har de ju fortfarande många år kvar av skolan, något Tomas med sin erfarenhet som högstadielärare känner att han har goda förutsättningar att hjälpa till med.
Vi önskar Tomas lycka till på nya jobbet och hoppas att han kommer att trivas!

Text: Åsa Rosenberg
Bild: Tomas Jonasson

1 kommentar till Ny rektor på Löa skola