News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nobelfester i Kopparberg

Nobelfester i Kopparberg

14-12-11
Inför Nobeldagen har det varit full aktivitet på både Solstickans öppna verksamhet och Solgårdens äldreboende. Man har handlat, lagat mat, pysslat och dukat och gjort riktigt trevligt och vackert inför de trerätters måltider som stundade. Kopparbergarns reportrar är verkligen imponerade inför vad man har åstadkommit.

solstickan1

På onsdagsförmiddagen var det Nobellunch på Solstickan och vi träffade personal och brukare vid ett vackert dukat bord med tända ljus både på och bredvid bordet. De som kommit dit för lunchen på den öppna verksamheten hade klätt upp sig och gjort dig fina i håret. Till och med en tiara glittrade i ljusskenet. Alla var glada och förväntansfulla inför lunchen.

solstickan2

Först en toast med skagenröra och räkor, sedan fläskytterfilé med pressad potatis, grönsallad och svampsås och så till sist en härligt grön päronsoppa med en klick glass och en choklad/havrekaka. Till det cider i vinglas.

Vi fick också veta att de haft mingel med cider och tilltugg och en liten frågesport med jultema före lunchen och alla hade fått medaljer.

solgarden1

Senare på dagen startade festligheterna på Solgården. Även där hade man dukat långbord liksom förra året och innan Kopparbergarn kom, hade man hunnit med både förrätten toast med skagenröra och lax och det mesta av varmrätten, som var rostbiff med potatisgratäng, svampsås och ostgratinerad sparris.

solgarden2

Efterrätten stod fortfarande framdukad och den såg helt bedårande ut.

solgarden3

Upp ur en skål med pannacotta, clementinklyfta och blåbär, stack ett rån med chokladstrimmor och Sören Karlsson visade oss på vad som skulle serveras. Även här hade alla klätt upp sig och det var stämningsfullt och vackert. Dessutom åt alla också här med god aptit.

Att allt var gott kan Kopparbergarn intyga, för vi fick vara med och smaka på härligheterna. Det tackar vi dem för och de båda ställena tackade oss för Kopparbergarns bidrag till dagen.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Nobelfester i Kopparberg