News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nationaldagsfirandet 2022

Nationaldagsfirandet 2022

2022-06-06

Nationaldagen i Ljusnarsberg 6 juni 2022 firades på Malmtorget i Kopparberg. Mycket folk hade samlats. Över 200 men under 300 personer. Varmt och gott hade vi alla i solen. Men tyvärr fanns det väldigt få sittplatser.
Kopparbergarn var naturligtvis också på plats och dess eminenta medarbetare rapporterar här sin upplevelse med bilder och text.

Inte bara den svenska flaggan vajade vid Stora Gården den här dagen, utan även de övriga nordiska ländernas fanor och Loftcaféet var dekorerat i blått och gult.

Kommunchefen Berit Westergren hälsade alla hjärtligt välkomna. Inklusive cirka 30 nya medborgare till vår kommun.
Kommunfullmäktiges ordförande Kjell Eriksson laddar för sitt tal.

 

Flera personer tackade vänligt men bestämt nej på att blir fotograferade. Så fick det bli.

Mycket folk som jag har tagit rygg på. Det hjälpte inte ens med ryggdunkningar.

Andra var mer tillmötesgående, eller ska man säga tillmötessittande? Här sitter i alla fall Lars och Ami Cederin i solgasset och väntar på nästa talare.

Nu var det dags för kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson, som också har solen i ögonen. Hon hyllade bland annat alla demokratier i världen.

Men vems blommor är detta? – Jo de är till Årets Ljusnarsbergare. 

Här läser Kjell Eriksson upp motiveringen och namnet.

Här överlämnar Kjell en prischeck till Årets Ljusnarsbergare, Nicklas Kempegård.

Vem som skulle få utmärkelsen var även i år en väl bevarad hemlighet och inte ens kopparbergarns reporter med samma efternamn, visste något i förväg. ”Jag visste absolut ingenting och blev glad och rörd. ”Våran” Nicklas Kempegård! Våran? Ja, han är nämligen ingift.” 

Motiveringen Årets Ljusnarsbergare 2021: ”Nicklas har med sin entusiasm och en exceptionell drivkraft åter aktiverat sporten handboll i kommunen. Genom sitt goda ledarskap har Nicklas skapat ett handbollslag bestående av ett stort antal ungdomar som skänkt dessa glädje, gemenskap och en positiv fritidsaktivitet. Vidare har Nicklas utvecklat ett brett samarbete med övriga handbollsföreningar i landet. Trots allvarlig olycka har inte Nicklas gjort avkall på sitt starka engagemang för handbollen i kommunen och det ungdomslag han leder”

Nicklas höll sedan ett tacktal, och var naturligtvis glad, stolt och tacksam.

Naturligtvis skulle det vara musik också, på fiol – precis som i fjol. En repris,  men nu med andra spelare.  Linnea och Rickard Didić dyker ofta upp i sådana sammanhang, liksom fiolläraren Karin Svedberg, men att kommunchefen Berit Westergren (som kanske spelar första fiolen?) deltog, var lite av en överraskning
Det har också varit sång, musik och dansuppvisningar av våra yngre förmågor från Kulturskolan som fick mycket välförtjänta applåder.

Foto och lite text: Bo Kempegård med hjälp av A till Ö. De är mina texträttare och förbättrare.

 

1 kommentar till Nationaldagsfirandet 2022