News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nationaldagsfirande i Ljusnarsberg 2021

Nationaldagsfirande i Ljusnarsberg

2021-06-06


Foto: Björn Öringbäck 2015

Minns ni tiden före pandemin – då, när man kunde fira nationaldagen som på bilden ovan? Men 2021 fick firandet bli digitalt, liksom förra året. 
Årets firande sker i form av en film som framställts i Ljusnarsberg av och med lokala förmågor. Den är en hyllning till de goda krafter som verkar för gemenskap och delaktighet i hela landet. Men det är också en kärleksförklaring till hembygdens natur och historia.
Till nationaldagsfirande hör naturligtvis också sång, musik och dans, och i filmen svarar kulturskolans elever för flera inslag.lev årets Ljusnarsbergare

Ett annat inslag i filmen är kungörandet av vilka som blev Årets Ljusnarsbergare, vilket blev en överraskning för mottagarna av utmärkelsen.

 

Syskonen Rickard och Linnéa Didi’c trodde att de bara kallats till Tingshuset för att utföra en del av filmandet för nationaldagen, men blev alltså ta plats framför kameran också! 
Alla som känner de båda syskonens engagemang för att sprida glädje och hälsoskapande aktiviteter bland gammal och ung, tycker nog att de båda gjort sig väl förtjänta av uppmärksamheten. En fullständig motivering till beslutet finns på filmen.

Foto: Sture Ekmark

Text: Björn Öringbäck

Se filmen här!

1 kommentar till Nationaldagsfirande i Ljusnarsberg 2021