News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Nationaldagsfirande i Kopparberg

Nationaldagsfirande i Kopparberg

15-06-06
Nationaldagen firades i Kopparberg på traditionellt sätt med paradmarsch till musik fram till Malmtorget och fanorna vajande i vinden.

nat1

Jörgen Dahlström hälsade välkommen och sedan dansade folkdansarna till musik av Ljusnarsbergarnas Spelmän, vilka också spelade ytterligare några låtar.

nat2

Även några elever ur skolorkestern var med och spelade.

[Namnlös]

Det var utdelning av två priser på 2500:-vardera till Årets Ljusnarsbergare och Ulla Diedrichsen var utdelare. Felicia Lidman fick utmärkelsen för att hon av egen kraft startade ett fotbollslag för tjejer.

_DSC0336

Inger Aftonljus och Björn Öringbäckfick samma utmärkelse för att de startat Internettidningen Kopparbergarn. Priset till Kopparbergarn kommer att användas till något trevligt för hela gänget, som medverkar som skribenter i tidningen.

nat4

Lars Erik Grandin delade också ut Lions årliga ungdoms/kulturstipendium på 3000:- till Ninni Ahlén, för att hon är en framåt och konstnärlig tjej, som sprider glädje omkring sig.

nat3

Alina Pöchhacker var talare och nämnde bl.a. årets Sommarlovsentreprenörer, där hon själv också är aktiv medarbetare.

Även Lindeblecket spelade och Ulla Diedrichsen utropade ett fyrfaldigt leve för Ljusnarsbergs Kommun och Sverige. Så sjöng alla Nationalsången och så var Nationaldagen firad.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck och Bengt Lundell

3 kommentarer till Nationaldagsfirande i Kopparberg