News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Myskväll på Stjernfors Cafe’ och Champing

Myskväll på Stjernfors Cafe’ och Camping

2015-09-24

Kvällen är grå och duggregnet blöter ner glasögonen när vi går ur bilen och upp mot Cafe’et i Stjärnfors.

IMG_6229_650px-3

Men där möter värmen och ljuset.
Det är dags att säga adjö på många sätt.
Sommaren är defintivt avslutad och med den många aktiviteter.

IMG_6196_650px-2

Ljusnarsbergarnas Spelmän spelar sista gången för den här säsongen på Stjärnfors Cafe´.

IMG_6204_650px-2

Tisdagarna har för många Ljusnarsbergare varit en högtidsstund.

IMG_6187_650px-3

Som vanligt var kvällens spelning välbesökt. Besökarn drogs med av spelglädjen. Man klappade händerna och stampade takten till musiken.

IMG_6207_650px-2

Kopparbergarn pratade med Herbert, Ove och Elsa. De har varit där nästa varenda tisdag under sommaren. Deras omdöme var bara positivt. Spelmännens spelglädje och spelkunnande har varit en härlig upplevelse. Att få få lyssna på trevlig spelmansmusik i den fina miljön inger en känsla av äkthet. Naturligtvis spelar det stor roll att man blir väl mottagen av det vänliga och serviceinriktade värdparet.

IMG_6232_650px-2

Inger Larsson Olofsson och Eskil Olofsson har under 3 år sett till att Cafe’ets trivselfaktor har blivit stor. Nu tar dom semester och kommer inte tillbaka nästa sommar. Det kommer att bli tomt efter dem. Deras goda räksmörgåsar har varit ett signum. Den vackra miljön har lockat många champare.

IMG_6205_650px-2

Ikväll var räksmörgåsarna utbytta på ett välförsett bufe’bord. Värdparet Inger och Eskil bjöd både spelmän och åhörare på riklig och god förtäring. Besökarna lät sig väl smaka.

IMG_6209_650px-2

När alla hade försett sig tog Ljusnarsbergarns Spelmäns ordförande Stefan Forslund till orda.
Han utrrycket på ett fint sätt vad vi alla kände denna kväll. Saknaden kommer att bli stor efter värdparet. Deras varma framtoning har gjort att alla känt sig välkomna och omhändertagna.

IMG_6211650px-2

Stefan överlämnade ett avskedsgåva från spelmännen med förhoppningen att Inger och Eskil skulle besöka Kopparberg i framtiden.

IMG_6218_650px-2

Även undertecknad skribent och fotograf tackade dem för deras fina omsorg av sina besökare. Man har inte kännt sig som besökare som skall dricka sitt kaffe och sedan åka vidare. Att prata en stund om livet hörde till om det inte var alltför många kaffegäster där.
Bland publiken fanns ikväll två av Inger och Eskils vänner, Ingalill och Kjell, de såg fram mot nästa sommar när de skulle kunna umgås hemma i Eskilstuna.

IMG_6249_650px-2

Så avslutades kvällen med ytterligare några låtar, däribland Mats Lindström ”Visa från Finnkullen” som var Eskils favoritlåt. En stunds vila unnade värdparet sig för att bara njuta av musiken.
Med lite vemod lämnade spelmän och åhörare Stjernforsstugan. Kopparbergarns skribent och fotograf är tacksamma över att mött Inger och Eskil på livets väg.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

3 kommentarer till Myskväll på Stjernfors Cafe’ och Champing

  • Tack för fina stunder i Stjärnfors! Så otroligt varm och positiv stämning,det är inte så ofta man får uppleva en sådan gästfrihet och värme som strömmat emot oss och fått oss alla att bli lite snällare och trivas med livet trots allt som händer runt omkring.

  • Josef

    Det kommer att bli tomt utan er där uppe i Stjernfors. Ni har alltid varit öppna och glada, något som har skapat en välkomnande och mysig känsla. Lycka till med det ni nu företar er.

  • Inger Aftonljus

    Härligt och mysigt ställe. Synd att de inte kan fortsätta, när de arbetat upp caféet så bra. Eldsjälar som Inger och Eskil är det ont om.