News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Musik i Kopparberg

Musik i Kopparberg

2020-08-16

Syskonen Didic samt deras kompis Gisow underhöll först på Koppargården sedan på Treskillingen. De tog helt enkelt med sig sina instrument och spelade och sjöng i trädgårdarna utanför.

De framförde låtar av bland annat Ted Gärdestad, Lasse Berghagen med flera.

 

Musiken gick efter hand över till äldre musik som gånglåt från Äppelbo, Elk River blues och Vem kan segla för utan vind. Det var många, som passade på att lyssna och trots värmen, var det lite svalare i skuggan vid huset.

Avslutningen var en klassiker, Gärdebylåten.

Ett konststycke som Linnea uppvisade, var att spela fiol och snurra en rockring samtidigt. bara att snurra rockring kan vara nog så knepigt, men här går det galant utan att fingrarna missar greppet på fiolsträngarna.

Text och foto: Sture Ekmark

3 kommentarer till Musik i Kopparberg

 • Anna-Lena Didic

  Jag har följt Gisou, Linnea, Rickard och Mira på vissa av deras spelningar i sommar. Förutom Koppargården och Treskillingen har de varit på Solgården och på boendena på Bergsmansvägen och Kata Dahlströms väg. De har totalt gjort 15 spelningar. Utöver detta har de ägnat tid åt planering och träning. Men när de har kommit ut och träffat en glad publik, så har det nog varit värt allt slit! Jag har bevittnat att de har spelat och sjungit från sitt hjärta, men även att publiken har tagit dem till sitt hjärta! Många har frågat efter fler spelningar. Jag kan meddela att Linnea kommer sätta ihop en del av de inspelningar jag har gjort under sommaren, så ni som vill se och höra ungdomarna igen, kan vid senare tillfälle göra detta via kommunens hemsida!
  //Anna-Lena Didic

 • Wilfriede (Frida) Sandberg

  Tack till ungdomarna. Deras underhållning uppskattas verkligen i dessa tider

 • Tage K.

  Vilka fina ungdomar,ta dem till era hjärtan.