News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Musik i Hörken

Musik i Hörken

19-06-28
Det strömmar skön musik från Hörkens kyrka… Den ljuva sommaren här, och ett tecken är att äntligen är det sommarmusik i kyrkan i Hörken!

Viveka Sjödell har satt ihop ett fint program för sommaren och denna första kväll fick vi bl.a. höra Ida Blomkvist som sjöng folkliga visor om livet, kärleken och döden. Mjuka, varma toner strömmade ut från kyrkan i den fina sommarkvällen. Andreas Jakobsson, cello, Simon Nyberg, gitarr, Ida Blomkvist, sång och Isak Björklund på fiol.

Ida berättade om hur hon satt på golvet i sin mammas damfrisering och lyssnade på alla tanter och hur hon bad dem sjunga visor. Det fanns mycket kärlek i hennes röst när hon berättade om sin mamma, sin mormor och alla andra runt omkring henne som har betytt så mycket för att hon skulle hitta sin röst och börja sjunga. Ida sjöng bl.a. en fäbodsvisa där hon ”kallade” på korna. Hon uppmanade alla åhörare att utnyttja sin ”rösträtt” och gå ut och kalla på korna. Om ni inte har några egna kor, så låna några andra, sa Ida! Vem vet, det kanske kommer höras sång lite här och var från hagarna i vår närhet i fortsättningen!

Ida påpekade också hur viktigt det är att vi säger till oss själva och varandra hur fina vi är, och hon lärde alla oss åhörare att sjunga en stämningsfull sång om just detta. Hela kvällen omfamnas av mjuk, lugn, skön och harmonisk musik. Kyrkan var så gott som fullsatt, men ni som inte var där; unna er själva en stund för att komma och lyssna på den musik som bjuds under dessa sommarkvällar. Denna kväll bjöds det på visor, och framför allt var det en visa för själen.

Nästa ”musik i sommarkväll” i Hörken blir den 4 juli, då kommer Viveka Sjödell och Jörgen Engström bjuda på orgelmusik, koraler och visor från trakten. Som de flesta kanske vet så har ju Ida Blomkvist (som sjöng denna kväll) jobbat som musiklärare på Kyrkbacksskolan. Den 18 juli är temat för musikkvällen ”På psalmens vingar” och då får vi återse en annan musiklärare. Då kommer nämligen Kersti Esselwall – Smårs som jobbade i Kopparberg på den tiden när Kopparbergsskolan fortfarande fanns kvar.

Många förväntansfulla hade kommit till Hörkens kyrka denna ljuvliga sommarkväll. 

Gå ut i hagarna och sjung för kossor, får och hästar och passa sen på och ta tillfället i akt att njuta av den otroliga musikskatt som kommer att serveras i Hörkens kyrka under sommaren! Varje torsdagkväll fram t.o.m. den 15 augusti kommer det att bjudas på skön musik! Passa på; kom, lyssna och njut!

Text: Anna-Lena Didic´
Bild: Linnea Didic´ och Anna-Lena Didic’

 

 

1 kommentar till Musik i Hörken

  • Frida Sandberg

    Jahha, jag avundas er för det har jag missat tyvärr. Men det skall inte hända igen