News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Minnen i Coronatid

Minnen i Coronatid

2020-06-06
Hej Kopparbergare!
I dessa ”Coronatider” blir det många långa stunder utan innehåll och denna onsdag blev jag sittande och kollade in gamla bilder och hittade en mapp i datorn som heter ”Lastbilsbilder” som visade sig innehålla gamla bilder tagna med mobilen vid mina resor i trakten. Det börjar med denna

som är tagen från toppen av Siggebohyttebacken och då drog jag mig till minnes en stekhet sommardag i slutet av 50-talet eller början av 60. På den tiden tillbringade jag nästan hela somrarna hos morfar och mormor i Wedevåg och just denna dag skulle det vara cykeltävling i Lindesberg. Bilfärd in mot stan och kolla på cyklisterna, det visade sig vara ett varvlopp som gick från Linde via Fanthyttan, Siggebohyttan och tillbaka till Lindesberg. Hur många varv kommer jag inte ihåg, men efter att ha sett starten ställde vi kosan mot nämnda backe som skulle avverkas minst två gånger. Ni som varit på platsen kan kanske tänka er vilket slit att ta sig upp. Många cyklade faktiskt upp men många hade cykeln på ryggen och sprang upp. Ni som inte varit på platsen, åk dit och gå upp för en lagom lördagspromenad på nästan två km. Tänk om de kommit från andra hållet och fått se Fåsjön så här.

Nästa bilder som dök upp var dessa

som jag tog en vårvinterdag vid Stadra alldeles vid teatern. Efter en blåsig natt kom jag dit vid 14-tiden, så kaffetarmen gjorde sig påmind och där kunde jag stanna. Fick se något som glänste i strandkanten och lyckades fånga detta på bild.
Vattnet som ”stormen” piskat upp och som fångades av strandriset innan det frös till och bildade dessa formationer.
Mindes gjorde Benny Collin som fotade med en gammal mobil.

1 kommentar till Minnen i Coronatid

  • Benny

    Hej Kopparbergare måste komplettera lite. Det är inte Fåsjön för när man svänger höger nedanför den backen ser man naturligtvis Usken. Dessutom ser jag att jag varit ouppmärksam om när bilderna vid Stadra är tagna, ser på bilderna att de är tagna vid Allhelgona.