News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Marken 2015

Ännu en Kopparbergsmarken

15 – 09 – 27

Bild 024

Ja, ännu en Marken har lagts till historien, och åtskilliga har det varit sedan 1700-talet då det hela hade sin början. Kopparbergsmarken har genom åren utvecklats till en välbesökt folkfest av gigantiska mått. Åtminstone om man sätter besökarantalet i relation till ortens bofasta folkmängd. Organisationen inför marknaden är också en stor apparat, som kräver att föreningar och andra frivilliga krafter ställer upp med arbete. Hundratals är till exempel engagerade bara för att skapa möjligheter att parkera bilar och hålla ordning på dem.

Kopparbergarns medarbetarstab hör naturligtvis till den skara, som dessa dagar har så många åtaganden på olika håll, att själva huvudsaken, marknaden blir lite svårt att hinna med.
För egen del (och hustruns) blev det dock inte så många uppdrag i år, mycket beroende på att undertecknad har fått en svår infektion i en fot och för närvarande ogärna belastar den mer än nödvändigt.
Alla ni som var där vet redan att årets marknad genomfördes i strålande väder och att både besökarna och knallarna verkade trivas. Ni vet säkert också att knallarnas utbud var ungefär som vanligt och att gammelmarken nere vid Stora Gården, som vanligt var en succé.
Men bilderna då? Var är de?
Jo, dem väntar vi på från er! Skicka in en eller flera bilder från marknaden, så gör vi en bildkavalkad med dem. Sänd dem med e-post till webmaster@kopparbergarn.se , lägg upp dem på Kopparbergarns facebooksida eller SMS:a dem till 0705305786.

Text och foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Marken 2015

  • Lars Cederin

    Jag har tittat i gamla almanackor både från 1800-talet och 1900-talet. Där står det om marknader på varenda ort i hela Sverige, många varje månad. Ingenstans finns Kopparbergsmarken med vare sig i sept eller okt. Hur kan det komma sig?