News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Maratonfoto i underbar miljö

Maratonfoto i underbar miljö

16-08-22
Ställdalens fotoklubb har haft sin första träff för hösten och inledde med Maratonfoto. Det innebär att man träffas, skriver ner några förslag på fotoobjekt på små lappar, samlar in dem och drar sedan de som kommer att gälla för dagen. Sex motiv fick vara med den här gången: kontrast, motljus, vatten, träd, mossa/lav och rost.

Vi bestämde redan i våras att träffas i Yxsjöberg och nu tog vi oss ut på udden, en helt underbar plats att vara på en så fin dag som det var i söndags.

IMG_1943_650px-1

Bengt gick i förväg och startade upp brasan och sedan grillade vi korv medan vi skrev våra förslag och drog lott.

IMG_1942_650px-1

Nio stycken var vi, så jag grillade min korv på traditionellt sätt. Bengt kunde ta fyra i taget på sina korvhållare.

Så skulle då tävlingen börja

DSCN3281

Kontrast, tänkte Thomas, korv och kapsyl innebär väl flera kontraster, hårt-mjukt, liten rund-långsmal mm mm. Kan det bli något?

DSCN3282

Mossa eller lav, funderade Kimmo. Oj det finns ju lav på taket till vindskyddet. Det tar jag. Leif såg roat på.
Alla stannade sedan inte på udden. En del tog sina bilar och sökte motiv i närheten.

IMG_1960_650px-1

Själv undrar jag lite över det här. Vad står det på skylten? Eller är et en spegel och försöker Thomas få till en selfie med hjälp av den? Vi får väl se, när bilderna är genomgångna.

DSCN3307

Jag, som har bekymmer med en fotled, stannade och såg mig omkring. Det finns en liten bro, som man går över från vägen, för att komma ut på udden.

DSCN3319 DSCN3316

Sen går man på stigen förbi dasset.

DSCN3309

Väl ute på udden finns ett vindskydd, en grillplats och man kan också sätta sig på stocken och meditera och filosofera. Lite lågt kanske, men nog så praktiskt ändå.

DSCN3318

Vacker utsikt har man åt alla håll med näckrosblad och vatten runtom hela udden. Härligt att det inte blåser, tänkte jag där jag gick omkring.

DSCN3311

Under min rundvandring på området kunde jag se jag att odonen är mogna och fina. De smakar dessutom alldeles utsökt.

DSCN3312

Kråkbären är också vackra, men är väl inte i min smak som ätbär egentligen.

DSCN3314

Att sommaren närmar sig sitt slut syns tydligt på blåbärsriset. Det börjar få höstfärger och lyser i både rött och orange mellan det gröna, som finns kvar.

DSCN3315

Det dröjer inte länge, förrän det är dags att samla in årets lingonskörd. Det här är inte en plats dit man går för att plocka lingon, men det ger inspiration.

DSCN3320

Ljungen blommar dessutom alldeles fantastiskt just nu.

Det var lite svårt, tyckte jag, att koncentrera sig på fotande till tävlingen, men några bilder fick också jag ihop till slut. Då började de andra komma tillbaka.

DSCN3317

Leif kom vandrande efter stigen. Han såg ganska nöjd ut faktiskt. Säkert ligger bra bilder på minneskortet i kameran.

DSCN3304

Björn, Sture och Ingrid kollar sina bilder och rensar bort de som inte ska vara med. Bara en bild av varje får man tävla med.

IMG_2005_650px-1

Kerstin tycks instruera maken Kimmo hur nära man ska vara motivet för att få en bra bild. Själv var hon inte med och tävlade.

IMG_2001_650px-1

När alla kommit, satte jag mig vid datorn och tog emot bilderna från de tävlande, förde in dem i mappar och la över på en minnessticka. Man är ju tävlingsledare vetja och ska se till att bilderna blir bedömda av någon klubb eller kanske av skolans elever, om det passar.

DSCN3321b-2

Till sist blev det fika. Kerstin och Thyra hade bakat både sött och sockerfritt och det smakade mums. Jansson var med och svansade och tiggde, men bara husse och matte får ge honom sägs det. Nåja, jag gav honom en bit av en resterande korv i alla fall efter att ha frågat Bengt om lov.

På ett nafs hade hela eftermiddagen gått och det var dags för avslut och hemresa. Vi ska ses igen i Bruksgården sjätte september. Då får vi kolla på alla bilderna och diskutera hur vi tycker. Resultatet av tävlandet får vi först på oktobermötet.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Bengt Lundell och Inger Aftonljus

1 kommentar till Maratonfoto i underbar miljö