News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Madama Butterfly – nya solister!

Madama Butterfly – nya solister!

17-07-05
När Kopparbergarn besökte Opera på Skärets pressmöte, var inte Celine Byrne, en av de solister, som skulle spela Madama Butterfly med, vilket vi också skrev. Hon hade fått sjukdom i familjen och måste bli hemma. Vad vi inte visste då, var att även en av de som skulle spela Sharpless, Dainius Stumbras från Litauen, inte heller kunde medverka.

Däremot träffade vi och pratade med den andra Madama Butterfly, Yitian Luan, som var så entusiastisk att få vara tillbaka och gladdes så åt rollen. Allting kändes fantastiskt och spännande.

Nu har vi fått nytt besked från Jens Frejrud, Opera på Skärets kontakt med oss på pressen, och han låter berätta att också hon tyvärr fick ett tråkigt besked bara dagarna efter pressmötet. Provresultatet efter en läkarundersökning i Tyskland kom och visade att Yitian har hälsoproblem och måste åka tillbaka för en större utredning. Därmed skulle hon missa repetitionerna och var tvungen att ställa in sin medverkan.

Det som inte får hända, hände alltså. Aldrig tidigare har man ställts inför en sådan situation som den här. Sten Niclasson måste ha känt sig oerhört pressad, men han är ju en handlingens man, så ett par dagar senare var två nya sångerskor på plats!

Opera på Skäret har ju ett mycket gott rykte ute i världen, visst är det aningen hisnande med tanke på vilken liten ort den ligger på. Men så är det ju, när engagerade människor arbetar för det de tror på och ivern och passionen för Opera på Skäret finns och känns i luften, när man kommer dit.

Elisabeth-Teige-och-Sandra-Janusaite

Snabbt kunde de kontraktera två andra fantastiska sångerskor för rollen:
Den ena är norska Elisabeth Teige, som blev såväl kritikernas som publikens stora favorit förra sommaren när hon sjöng den kvinnliga huvudrollen i Den flygande holländaren.
Den andra är Sandra Janusaite från Litauen, som sjungit rollen med bravur på en rad operahus ute i Europa.

Opera på Skäret blev tipsade om Sandra och hon flög hit till Skäret i fredags för en provsjungning. Den klarade hon med bravur! Elisabeth tackade ja på stående fot, packade en väska, och reste från hemmet i Oslo i helgen.
Dainius Stumbras kunde också ersättas med en annan Skäret-vän, Anton Eriksson från Umeå, som senast sjöng i Lucía di Lammermoor 2012.

hela-truppen

Nu repeteras det för fullt, och med extra intensitet för att förlorad tid ska jobbas in. Visst tycker alla inblandade, att det är tråkigt när någon, som varit med och börjat repetera i gruppen, måste avbryta sin medverkan. Men samtidigt är de väldigt glada över att kunna få ha med två så fantastiska sångerskor som Elisabeth Teige och Sandra Janusaite.

Kopparbergarn har också fått nya bilder av de nytillkomna solisterna, vilka ni kan se här.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Wizworks studios

1 kommentar till Madama Butterfly – nya solister!