News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Lördagsutflykt i bygden

Lördagsutflykt i bygden

2020-05-02

Hej Kopparbergare!
Eftersom ett av våra fyra ben inte vill som vi vill har det blivit dåligt med promenader ett par veckor men bilen är ju än så länge coronafri så det fick bli ”bilpromenader” istället. två lördagar har vi styrt kosan till naturen och alla dessa småvägar som man annars undviker för att man oftast har för bråttom dit man ska.
Första turen blev en väg som jag funderat på många gånger nämligen Klotbanan. som tur var hade vägen röjts från senaste tidens härjningar och vi kom hela vägen utan att behöva vända. Man undrar om de som bor efter eller ofta använder vägen alltid har motorsågen i bilen?
Många träd som fällts med rot och allt såg vi men även ovanligt många, även grova, träd som faktiskt gått av någon meter från marken.

Någon km in på vägen kom vi till en tjärn och dör spatserade dessa stolta fåglar i myrkanten. Tyvärr kom jag inte närmare med min kamera.

Färden gick vidare och i Kloten tyckte jag det var dags för lite kaffe i solskenet och när jag kollade jag in Klotsjön såg jag, vad jag tror, bäverns härjningar runt sjön.

Färden gick vidare mot Ramsberg och Stråssa där jag hittade en liten väg som blev en återvändsgränd men naturen finns även där och här började det grönska rejält.

Vidare mot Guldsmedshyttan och efter en lätt lunch såg dessa i en dikeskant.

Härifrån ut i skogen för att kolla en tjärn som jag hört talas om och ville undersöka och på väg dit sågs denna råbock ute på ett fall.

Efter att ha ”inspekterat” tjärnen som troligen varit utnyttjad tidigare av spåren att döma så måste den utforskas med metspö och mask.
Därmed blev det hemfärd efter några mil grusväg.

Text och foto: Benny Collin

1 kommentar till Lördagsutflykt i bygden

  • Anna Forslund

    Så fint skrivet och fina bilder. Ja den tjärnen besöker jag ofta…så mysigt där! Mvh Anna Forslund.