News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Logdans? Nej! Isdans? Nej!

Logdans? Nej! Isdans? Nej!

2024-07-06

Logdans? Nej! Isdans? Nej! Här kommer fakta: Det var dans bort i vägen. Utefter Riksväg 50. Närmare bestämt Råsshallen i Guldsmedshyttan.
När vi svängde in mot Råsshallen stod Anders Ceder, en mångårig GSK-profil, och pekade. Parkera där! Det blev tydligen inte helt ok.
– Lite snett, sa Anders.
– Men det är väl ingen idé att rätta till det. Låt bilen stå så.

 
  
En stor buss med tydligt namn upplysningsvis. På toppen fanns åtta lampor. Upplysningen var vid detta tillfälle stängt. Om ett par timmar får vi lyssna på ett band som startade 1967. Foto: Ingrid Kempegård

Mot stora entrén där ett gäng iklädda GSK-tröjor kollade biljetterna och vi blev märkta med ett armband som bevis på att vi betalt. En busslast med pensionärer från Kopparberg ställde sig också snällt i kö. Oj, redan nu hörde vi livemusik. Ett av Sveriges största dansband provade alla delar av anläggningen. Där satt en person med välkänd röst. Nämligen Olle Jönsson tillsammans med övriga. Totalt sex på scenen. Det var Lasse Stefanz. Sveriges största dansband var på plats. Hur kan det komma sig att det var så förnämligt besök där? Starten av 100-årsjubiléet 2026 förklarade ordförande Patrik Nilsson. Även han i GSK-tröja. Naturligtvis nr. 14, som alltid. Ett trettiotal funktionärer var uppklädda i matchstället. Snyggt!

Det blev en lång matkö från två håll för de som beställt grillbuffé. Välordnat. Det gick snabbt att fylla tallriken och slå sig ned tillsammans med trevliga bordsgrannar, som vi inte sett på flera år. Ishockeysnack och lite fotboll med en hel del goda skratt. Maten smakade utmärkt. Vi gillade grillat.

Dags att bänka sig på läktaren och prick klockan 20 blev det fullt ös från scenen. I god tid hade väldigt många danssugna kommit till isdansen utan is. GSK-loggan i nedre bildkant.

En bildskärm med information som är obegriplig att ta del av. Att klockan är några minuter efter 8 på kvällen är förstått.

I taket finns GSK-spelare som har representerat Tre Kronor. I mitten musiker som spelar och håller takten och på golvet är det dansare som också håller takten. Förhoppningsvis.

Ljus i olika färgkombinationer och mycket ljud. Här är det gung-gung på golvet.

Mera ljus där också publiken blir upplyst med blått blott denna kväll. Cirka 800 personer kommer att komma ihåg en dansafton något utan like.
 
Detta var avstampen för 100-årsjubileet.

De som ordnade denna dansfest var Guldsmedshytte sportklubb tillsammans med JME Musik som finns i Kopparberg. All heder för alla som jobbat för detta!

Foto och text: Bo Kempegård

1 kommentar till Logdans? Nej! Isdans? Nej!

Kommentera

Du kan använda dessa HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.