News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Levande ljus

Levande Ljus

17-03-08
_DSC2049

Eleverna i Ljusnarsbergs kulturskola håller då och då en konsert för allmänheten. Oftast är det mest deras egna närmaste, som kommer och lyssnar, men det är faktiskt riktigt fina upplevelser och borde kunna besökas av betydligt fler.

Uppvisningarna taggar eleverna förstås att fortsätta sina studier i musikens värld och ger dem god träning att stå inför publik.

På tisdagskvällen framfördes en stämningsfylld konsert kallad Levande Ljus och redan vid dörren till Kyrkbacksskolans aula förstod man att det här skulle bli något vackert. Det fanns många tända levande ljus och en projektor skickade bilder till skärmen på väggen.

Micael Bjurström från Kulturskolan inledde, hälsade välkommen och presenterade de olika inslagen i konserten.

_DSC2050

Först sjöng Sanna ”Vart du än går” och det visade lite av den stämning som konserten kom att förmedla. På skärmen syntes steg i snö.

_DSC2053

Sedan var det Barockorkesterns tur. De framförde ”Adagio av Marzello” på riktigt klassiskt vis.

_DSC2059

”Himlen är oskyldigt blå” sjöng Julia och en vacker himmel visade sig på skärmen.

_DSC2068

Nadja sjöng sedan ”Little do you know” och den handlade också om relationer.

_DSC2070

Nu var det Nicoles tur. Hon spelade Alegro Lully på fiol och Micael berättade, att allegro betyder rörligt. Hennes lärare Karin Svedberg-Carlsson bistod med sin fiol.

_DSC2071

Tuva och Selma uppträdde båda tillsammans och sjöng sången ”Snälla bli min.” en önskan om att hålla ihop och finnas för varandra.

_DSC2085

Fart och kläm blev det när Mira ställde sig på scenen och spelade ”Red haired Boy” , som är en reel i keltisk folkmusikalisk stil. Det gick absolut inte att hålla foten riktigt stilla. Till sitt stöd hade hon både gitarr och cajón, det senare en peruansk trumma som man sitter på.

_DSC2088

Efter det sjöng Alva ”Someone like you” och den  förde oss tillbaka till den magiska stämningen understött av händer som höll varandra på skärmen.

_DSC2089

”Ave Verum Corpus” spelade Oscar på cello med pianoackompanjemang. Det blev en sakral stämning i aulan till de tonerna.

_DSC2102

Till slut sjöng duon Nicole och Mira nyskrivna sången ”Minns du”. De har själva gjort låten och framförde den med bravur.

_DSC2119

Hela ensemblen fick rungande applåder. Det är fantastiskt, att en liten kommun som Ljusnarsberg kan ha ett så stort duktigt gäng med sångare och musiker i sin kulturskola. Det visar vilken anda skolan har och hur framgångsrikt man arbetar.

_DSC2129

Här är lärarna, som stöttade eleverna: Micael, Johan och Roine i bakgrunden och Gertrud och Karin framför.

Det kommer en ny konsert på skolan den 4:e maj med Star War-stuk och en vårkonsert i kyrkan 22:a maj, så det finns god chans att se och höra.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

1 kommentar till Levande ljus