News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Långfredag

Långfredag

2021-04-03
Hej alla Ljusnarsbergare och Kopparbergarns läsare.

Glad Påsk på er och hoppas ni inte blev alltför lurade på 1:sta april, men den som förekom på denna tidskrift är delvis sann eftersom vissa mätningar förekommer på vägsträckan, vilka får ni ta reda på själva.

Påsken har ju kommit och då ska det ju firas på ett eller annat sätt men med en pågående pandemi kan man undra hur. Nåja ett sätt hade PRO Kopparberg kommit på nämligen en promenadbingo för att locka ut folk till en liten stunds samvaro med möjlighet att hålla avstånd.

32 personer hade uppmärksammat utmaningen. Med hörapparaterna på högsta ”volym?” för att höra vad som sades två meter längre bort, träffades vi vid utgångspunkten och den var som vanligt förlagd till Esters Kiosk på Malmtorget,

där små klungor av folk i nära relationer sågs småprata, och denna gången hade man fått ihop en ca 3 km lång promenad som sträckte sig från centrum via den gamla skolan på Riggards till Färgstation och åter förbi Sparbanken och ICA parkeringen tillbaka till utgångspunkten för rättning av bingobrickorna samt kaffe som i vanlig ordning serverades av Sune och Inga-Lisa.

Väl återkomna till utgångspunkten kunde man inhandla Bingolotter av Kopparbergs BK och PROs skraplotter av Inga Lill, vilka dessutom var vad man kunde vinna på bingon med lite tur. PRO Kopparbergs populära t-shirts fanns naturligtvis även de till försäljning för hugade spekulanter.

Efter att avnjutit kaffe med god hembakad kaka fortsatte vi, Mona-Lisa och jag, promenaden för att få vår dagliga dos, via Gärdeskiosken för lördagens V75, genom Rydbergsdal där vi såg årets första blåsippor i en slänt ner mot ån, och hem till den väntande lunchen.

 

Med hopp om snart återhörande om skrivlusten infinner sig.

Text o bilder
Benny Collin.

2 kommentarer till Långfredag

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Det var bra med en längre promenad och dessutom fint väder så att man lättare kunde hitta vägen till Blåkulla. Tack Bengan & Co

  • Inga Lisa Hjärtmyr

    Fina bilder du tar Benny Collin.