News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Låna en spade och tjäna en hacka

Låna en spade och tjäna en hacka

2021 08 26

Om man åker upp mot Bångbro herrgård och svänger vänster när man passerat kanalen, så upptäcker man snart en liten kur vid vägkanten. Man blir förstås lite nyfiken, för vad kan detta vara? En hållplats, ett dass eller??

På nära håll blir bilden tydligare. En skylt på kuren upplyser om att det handlar om potatisförsäljning, och inuti densamma finns massor av information om hur man går tillväga om man vill bli kund.

Erbjudandet gäller potatissorterna Connect och Monte Carlo,

Priset är 10 kr/kg och man kan betala kontant i en box, eller så kan man swisha.

Det finns en våg, för att kolla hur många kilo man plockat, men kanske den här sorten känns ny för någon? Men lugn bara, det finns en bra handledning alldeles intill!

Någon har redan varit ute och provgrävt ett par meter. Troligen var det just ett prov, eller räckte inte orken till en större ansträngning?
Som framgår av bilden, finns det en del ogräs, men det är ju ofta en följd av ekologisk odling. Inga bekämpningsmedel får ju användas i en sådan, och inte konstgödsel heller, för den delen.

Och potatisen då? Ja, om man goglar lite på Connect, så finner man att den sorten utsågs till årets potatis 2020, så den verkar ju säker.
Troligen är även Monte Carlo ett gott val även om namnet låter en smula äventyrligt.

Bakom iden om självplockningen står Kaj Wolf som annars driver företaget Bångbro Hantvekstad, som säkert kan berätta mera för den som önskar ytterligare information.

Text och foto: Björn Öringbäck

 

 

2 kommentarer till Låna en spade och tjäna en hacka