News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Läget Linnea

Läget Linnea?

2022-02-27

För Kopparbergarns läsare är väl Linnea Didic ett välkänt namn. Musik och dansgrupper, Världens barn,  luciatåg, Jerusalema challenge, underhållning på äldreboenden, superhjälteshow, Unga allergiker, flitig kulturskribent i Kopparbergarn – ja listan kan göras lång om man nu skulle försöka få med allt där Linnea är delaktig.

Men hur är läget i dag, Linnea?

Bo Kempegård har försett redaktionen med ett aktuellt foto, och Linnea själv besvarar villigt våra frågor i en telefonintervju.

Hon berättar att hon går sista året på gymnasiet i Örebro, och naturligtvis är det musikprofil som gäller. Under studietiden kan man också starta ett ungdomsföretag, och eftersom Linnea tyckte att det kunde ge nyttiga erfarenheter, nappade hon på idén och startade upp en verksamhet som erbjuder sång. och pianolektioner och danskurser.
Piano är Linneas huvudinstrument, men sedan femårsåldern spelar hon också fiol. Men tillbaka till danskurserna. I Ljusnarsberg jobbar Linnea med barn inom kulturskolans verksamhet, men aktuellt just nu är också en danskurs för vuxna.

För vuxna?

Ja, den blev fullbelagd direkt, säger Linnea. Till och med lite överfull, eftersom jag inte kan ta fler än 20 i gruppen så det finns en liten kö!
Alla är kvinnor i 20 – 70 årsåldern, fortsätter Linnea och erbjuder undertecknad (snart 83) att bli första manliga deltagare, något som dock vänligt överlåtes till någon med mera engagemang för saken.

Hur ser din plan för framtiden ut?

Kanske jobbar jag ett år på hemmaplan och studerar vidare på distans, eller så går jag en universitetsutbildning till musikpedagog.

Inga vilda drömmar då?

Jo, medger Linnea, att få jobba med SVT Barn!

Kopparbergarn tycker förstås, att om den drömmen skulle besannas, så skulle det naturligtvis innebära en stor förlust för Ljusnarsberg, men en jättevinst för alla barn i Sverige!

Foto Bo Kempegård

Text Björn Öringbäck

1 kommentar till Läget Linnea

 • Ewa Rüdén

  Jätte bra intervju.
  Du är fantastisk Linnéa.
  Lycka till med allt.
  Stora kramen till dig.
  😘🥰