News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kvällspromenad

Kvällspromenad

2019-06-04
Försommarkvällen var solig men en något kall vind gav ingen värme.
Med rätt kläder går det ändå att ta en kvällspromenad.
Tog bilen till Sågdammen. Hade hört att bryggorna kommit på plats. Parkerade bilen på den väl tilltagna parkeringsplatsen och promenerade ner mot badplatsen.

Ganska snart såg jag att inte alla använder parkeringsplatsen. Den fint klippta gräsmattan var randad av ett motorfordon som i hög fart hade slirat runt.

Frivilliga krafter har ställt iordning en beachboll plan av mycket fin sand. Tyvärr hade även den varit rolig att sladda omkring i. Det är många timmars arbete att återställa den.
Visst blir man bedrövad när inte vissa kan ta hänsyn till andras intressen. Man önskar att någon ser vilka som använder dyra leksaker för att förstöra andras arbete och nöje.

Promenerade ut till grillplatsen som är fint preparerad med flis. Vilket underbart ställe att ha en grillkväll på.

Man får en mycket fin utsikt från stigen ner över Sågdammen med den långa bryggan som väntar på badgäster och simskola.
En fint röjd stig går upp mot Bergslagsvallen. Den lockade till promenad. Gick fram till klubbhuset där jag fick ett trevligt samtal med en ung man som svalkade sig en stund under styrkepasset.

Längst ner på fotbollsplan höll en familj på att sparka boll. Promenaden gick åter till badplatsen och bilen på parkeringen. Begrundade förstörelsen en kort stund. Vid en kontakt med en representant för SAIK fick jag vet att kedjan som skall hålla trafiken borta från badplatsen hade klippts sönder för att vandalerna skulle ha kunnat ta sig in.
Det pratas mycket om att hålla rent i naturen och jag tycker vi även skall hjälpas åt att få bort motorfordon som kör sönder markerna.
Den här promenaden gav lite smolk i bägarn men även en fin promenad. Det är så fint iordningställt vid Bergslagsvallen och badplatsen i sågdammen. Hatten av för dem som sköter om platserna så att andra kan njuta och vara aktiva.

Text och foto: Thyra Lundell

1 kommentar till Kvällspromenad

  • Frida Sandberg

    Ja Thyra, tyvärr finns det ju individer som inte tål att se att någonting är fint.