News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kurbits på Blå Soffan

Kurbits på Blå Soffan

2017-09-10

Minna Roselli visar kurbits på textilier och trä på Blå Soffan.

IMG_0242_650PX-1

För 7 år sedan flyttade hon till Hörken som hon tycker är ett fantastiskt ställe att bo på. Hon har inte någon längtan att göra några längre resor annat än till Stockholm där hon har barnbarn.
Minna har ett stort intressse för hantverk. Just nu håller hon på att tova bollar som skall sättas ihop till en madrass. De madrasser som finns till dem som p.g.a. sjukdom måste ligga mycket knarrar och det tänkte hon skulle kunna elimineras med naturmaterialet ull. Hon har kommit i kontakt med de ljudliga madrasserna eftersom hon arbetar som personlig assistent ibland.
Minna tillverkar också Kasperdockor. Hon har en ide om en föreställning men skulle behöva kontakt med en musiker.
En dröm finns om att kunna starta kurbitsmålningskurs för kommunens invandrarkvinnor.

IMG_0244_650PX-1

Många av hennes kurbitsmålningar är färgstarka.

IMG_0245_650PX-1

Ideerna till mönstren får hon från böcker men hon gör många mönster själv bl.a. har hon designat en gran tillägnad Hörken.

IMG_0239_650PX-1

Mönstren skärs ut ur ett särskilt papper som sedan klistras ihop till kurbitsmönster. Dessa målar hon sedan vita och trycker på tyget. Därefter målar Minna dem i passande färger. Hennes målningar är både abstrakta och verklighetstrogna.

IMG_0240_650PX-1

Den här bilden har Åsa Hedberg målat. Hon är med på kursen Kurbitskurs i Hörken.

Utställningen på Blå Soffan pågår till 27 september. När dörren är öppen är man välkommen in för att titta på Minnas kurbits.

Text och foto: Thyra Lundell

1 kommentar till Kurbits på Blå Soffan