News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kultur i natur

Kultur i natur

2016-07-25

Ställbergs gruvor har haft sin sista aktivitet för sommaren.
Samling vid gruvan för gemensam bilfärd mot naturreservatet Djupdalshöjden.

IMG_1347_650px-2

Efter en kort promenad kom man till den lilla stugan vid Hjortronbärsmossen.
Kvällen var solig och varm med bara en lätt vind. Mycket lite mygg och knott.

IMG_1367_650px-2

Carl Oskar Sjögren hälsade ett 20-tal personer välkomna och presenterade kvällens program.
Vid ett tidigare tilfälle hade Carl Oscar frågat om vi, undertecknad och fotograf Bengt kunde ge vår bild av Djupdalshöjden.

IMG_1354_650px-2

Vi har vandrat mycket där och har lärt känna dess fantastiska natur med en mängd av olika biotoper och delar gärna med oss av våra upplevelser.
Sedan presenterdes axblock ur årets föreställning av, ”Den fullständiga berättelsen om Ljusnarsbergs Kommun och resten av världen”.

IMG_1360_650px-2

Ingela Bornström inledde med en del ur ingressen.

IMG_1370_650px-2

Efter att vi fikat och grillat korv avslutades den programstyrda delen med att Ingela och Jonas Gren läste växelvis texter från föreställningen. Erika Sigvardsotter läste dikten ”Orter och Ställen” av Werner Aspenström.

IMG_1366_650px-2

Jonas Gren läste ett eget poem om innevånarna i Ljusnarsberg. Ett fåtal kallas människor med det finns ett stort antal andra innevånare bl.a. dem man kallar träd och många andra.
Jonas är mycket underfundig i sina texter.
Kvällen avslutades med musik av Max Richter, Path 5.

IMG_1358_650px-2

Carl Oscar bad oss att tysta lyssna och ta till oss.

IMG_1373_650px-2

Ett helt underbart lugn bredde ut sig över åhörarna. Tystnaden var total. Det var svårt att hitta tillbaka till verkligheten igen. Flera minuter gick innan någon ville bryta tystnaden.
Nu var kvällen fri att göra vad man ville. Några tänkte ligga över i stugan. Andra tog hinkar och gick för att titta efter hjortron. Men den vackra kvällen var också till för att njuta av. Kopparbergarn med sällskap gick mot bilen fortfarande med den fridfulla stämningen i kroppen. De fanns kvar ända in i sömnen. Nu är det bevisat att naturen är en fin plats för god kultur. Vi ser framemot nästa sommar och kontakten med dessa kreativa personer som delar med sig annorlunda och fina upplevelser.

Text: Thyra Lundell  Foto: Bengt Lundell

1 kommentar till Kultur i natur