News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Korvar

VANSINNIGT REKORD


Tillfälligheter som utmynnade i lite speciella saker inträffade härom dagen när skribenten i Nittkvarn höll på med urstädning av bodar och skjul på fastigheten.

Efter flera timmars jobb i den st. ekande solens sken var det dags för en paus för att orka vidare Medan jag satt där och filosoferade i värmen föll blicken på en kartong som låg där i all bråte När arbetslusten återkommit började jag kolla den hela oöppnade kartongen, och blev alldeles mållös. Det jag såg var absolut inte det som kunde väntas. Vad var det då som var så oväntat?


Jo tio paket med korv som grillbrickor snyggt paketerade. Det hör till saken att för sex-sju år sedan hade jag en överenskommelse med en affär att i stället för att kasta mat i containern när datumet var ute så fick jag ta hem till hönsen och grisarna. Det stod 15/ 06/2016 så gott som sju år . Men dom såg inte så konstiga ut En vansinnig tanke slog mig. Kanske fungerar dom fortfarande. Dom borde ju rimligt vis vara både slemmiga och ruttna Med vördnad tog jag fram en grillbricka och kollade. Men naturligtvis insåg jag att ingen skulle tro mig, utan jag tog en bricka med till granntanten . Hon var fundersam, men inte förvånad , därför att vi hade ett annat ganska otroligt rekord nämligen att vi drack utgången mjölk i 51 dagar, sen var mjölken slut. Sen gick jag hem fyll med mod. Det var klart att jag måste prova. Hur tror Ni det avlöpte? Eftersom jag fortfarande skriver så överlevde jag tydligen det vansinniga projektet.Efter en fotografering tog jag en halv av de tre olika korvarna och stekte dem i stekpannan i stället för grillen . Sen då sen då sen då ? Ja ingen skillnad på färska och dessa. Ingen magont eller illamående , precis som förut. Granntanten gratulerade till det nya rekordet. Så kan det gå till här i skogen om man inte har nåt att ta sig till
Nedtecknat av som det verkar solstingad

Leif i Nittkvarn även foto

1 kommentar till Korvar

  • Björn Öringbäck

    Grattis till rekordet, Leif!
    Själv hittade jag nyligen en burk hemlagad aroniasylt i jordkällaren. Sylten var från 2013 och smakade förträffligt.