News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kort om kort med kort

En kort beskrivning om kort, men många kort.

2023-01-17

16 jan 2023  Samling i Församlingshemmet en måndagskväll. Här gäller det att ha/få rätt partner. Rätt partner? Det är nog kanske därför, som det heter kontakt-bridge?

Budgivning, sang och träkarl är några av orden som kommer att användas av deltagarna.
– Får jag ta kort här? Är min fråga.
– Du får inte ta några kort för oss. för vi skall spela Bridge. Men du får fotografera i alla fall för mig, sa Bengt Birging. Fråga annars Stina Gottliebsson, hon är med i styrelsen.
– Jo, det går bra, sa Stina.

Tjugo stycken kom denna kväll. Om intresse finns för andra. så finns det plats för fler.

Det är fyra färger men jag ser bara svart och rött. Konstigt att de olika krumelurerna heter färger. Det kanske är fyra valörer? Vem vet? Här drar de en spader. Är det med hjärtat? Ja, det är ruter i spelarna. De är generösa och bjuder gärna på en klöver. Det är inte lätt att begripa när man bara kunde lite om Whist för länge sedan. Visst är det svårt. För deltagarna verkar det vara lätt som en plätt.

Här är det Mikael Norwald, Ingemar Kjellin, Lisa Lager och Hjalmar Nordquist, som fyllde år i går, som spelar. Tre bord finns också med i bild.


Bengt Birging, Stig Hellberg, Stina Gottliebsson och Alf Djupman.


Lars-Göran Käck, Maj-Britt Fransson, Eva Käck och Liljan Lind.

Full koncentration även vid dessa bord. Men, man måste vara tyyyyssst. Smyger på tå.

Ingen får tumma på säkerheten, men på korten går det bra. Tummeliten har man hört talas om. Vad heter det när det är två tummar? Tummen upp gånger två, kanske?

Vad händer här? Sex händer med kort och en träkarl utan. Ja, händer har han men inga kort.

Vi har ett resultat. Finns att läsa på: https://bridgedata.se/kopparberg/ för att se vilka som kammade hem all klöver. Ingen klöver? Nej, alla är goda amatörer, så några pengar blir det inte.

Det är nog dags att smyga ut utan att störa denna samling av kortoxar som sitter kvar. Foto på västra gaveln.

Bäst att gå hem som det framgår av bilden.

Kommer till bron över den vårflodsbrusnade Laxbäcken där en metallskylt har ett årtal. Samma siffor som Kontaktbridgen introducerades i Sverige. https://bridgedata.se/kopparberg/ https://sv.wikipedia.org/wiki/Bridge
Foto (korttagare) och text. Bo Kempegård

3 kommentarer till Kort om kort med kort