News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergsmarken 2018

Kopparbergsmarken 2018

2018-09-30
DSC00993

Så har då 2018 års upplaga av Kopparbergsmarken genomförts på traditionsenligt sätt, och mycket var sig naturligtvis likt.

DSC00995

Marknadskarameller och brända mandlar är förstås ett måste för många, men annat ätbart, som korvar, ost och bröd lockade också en hel del köpare.

DSC01012

Även kläder, skinntofflor och andra varma plagg gick åt dessa lite gråkalla marknadsdagar, liksom stekpannor och annat husgeråd.
Men kanske äta-ute-trenden håller på att slå igenom även här. De senaste åren har det bara blivit fler vagnar och stånd som erbjuder internationell snabbmat.

DSC01026

Visserligen finns där också den traditionella ”korvmojen”, men annars vimlar det i stället av smått och gott med grekiska, indiska, asiatiska och andra smaker.

DSC00976

Här grillas kött till souvlaki så det ryker.

DSC01017

Några andra förändringar kunde också konstateras, som att det var lite färre försäljare än vanligt. Det fanns tomma bord och platser där det tidigare år varit ”knökfullt”. Kanske var det detta som bidrog till att besökarna fick lite större armbågsrum, för inte var det väl så, (ve och fasa) att det var färre besökare också?

DSC01005

Å andra sidan var det inte mycket som man saknade. Det var avgjort färre stånd med plastiga barnleksaker och annat krafs, men tyvärr dök vapenimitationer i plast fortfarande upp på några ställen.
Några högljudda försök att övertyga besökarna om att köpa ”årets bästa” verktyg förekom inte heller. Dessutom verkade det som om knallarna insett att skränig högtalarmusik inte bidrar till ökad försäljning.

DSC01014

Många besökare hade sina favoritställen att besöka, och dit räknas förstås Hembygdsföreningens stånd utanför tingshuset, där årets bildhäfte med gamla bilder från Ljusnarsberg presenterades.

DSC01056

Gammelmarken vid Stora Gården var som vanligt välbesökt, till och med solen var där, åtminstone den stund som Kopparbergarn närvarade.

DSC01052

Där var allt enligt tradition med soppkök, kolbullar och nybakat bröd, levande musik och gammeldans, rökt fisk och hantverksprodukter.
Galleri Blå Soffan hade också många besökare under marknadsdagarna med anledning av den pågående utställningen med Gunnar Björkmans fotografier.

DSC01041

Sammanfattningsvis kan konstateras att Kopparbergsmarken 2018 kanske inte gick till historien som en av de mest välbesökta, men de nya arrangörerna lyckades i alla fall bra och är värda beröm för sitt engagemang och sitt arbete.

Text och foto Björn Öringbäck

1 kommentar till Kopparbergsmarken 2018

  • Bo Johansson

    Det är sorgligt att konstatera att marken blir mindre för var år vad gäller antal marknadsstånd. Nya ideer måste till.