News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergs Summercamp 2023

Kopparbergs Summercamp 2023

2023-08-12

Så äntligen var årets upplaga av Summercamp igång! Trots en mulen dag med regn i luften, så fylldes festivalplatsen snart med besökare!

Som traditionen bjuder, så var bollklubben på plats. De hade aktiviteter för barn och grillade burgare.

Natalie Peart var på plats och fixade ansiktsmålningar. Dagen till ära så var hon en tiger. Vem vågade pussa en tiger? Jo, Gunilla Råstock!

Flera föreningar fanns på plats med information och aktiviteter.

ICA Supermarket Kopparhallen hade som vanligt ställt upp en gigantisk ”hoppborg”, eller rutschbana! Här var det full fart hela tiden trots (eller kanske tack vare) lite regn!

Dessutom fanns det möjlighet för barn att prova på sumobrottning! Modiga, de som vågade!! Foto: Linnea Didić

Under dagen hölls det olika aktiviteter på scenen. Först ut var Richard Ljungman som bjöd på en blandning av olika cirkuskonster. Här får han hjälp av Summercamps arrangör Linnea Didić och några barn att utföra ett cirkusnummer. NA är också på plats och fotar.

Här bjuder dansare från Kulturskolan på ett riktigt fint dansnummer, instruerade av de båda danslärarna Mimmi och Linnea. Otroligt att dansarna lärt sig denna dans under ett dansläger på två dagar! Danslägret inspirerar, jag hörde att en av de fantastiska dansarna har en dröm om att bli danslärare! Vad roligt!!

Dags för en tävling på scen. Om man inte har klossar att bygga ett torn med, så går det ju alldeles utmärkt att bygga med godispåsar!!

Lotterier och hjul kunde man vinna fina vinster på, och visst är lyckan stor när man lyckas vinna!

Naturligtvis var även vi från Kopparbergarn på plats. Rickard och Wiveca ger både information om Kopparbergarn och har en aktivitet för alla barn. Här ska man komma på fortsättningen på en berättelse.

En rolig sak med Summercamp är samarbeten som kan uppstå. Här är ett samarbete mellan SAIK, Astma- och Allergiföreningen i Bergslagen och Unga Allergiker Bergslagen. Träning är bra och roligt, men här får man känna på hur det kan kännas att träna med astma.

Till glädje för både stora och små var räddningstjänsten på plats! Visst är det spännande att få gå in i en brandbil!!

Artisten Anna Vee bjöd på en fartfylld show, här tillsammans med sina dansare. Hon passade även på att spela in en video. Hon nämnde att man kan följa henne på Instagram. Så den som är intresserad av att se den färdiga videon, får håll kolla på hennes Instagramsida.

Som avslutning var det dags att ha dragning på de stämpelkort/aktivitetskort som hade samlats in under dagen. Alla barn fick en stämpel för varje aktivitet de utförde. Två lyckliga vinnare fick varsin kasse fylld med godsaker från ICA.

Tack säger Kopparbergarn för en fantastisk dag! Tänk vad mycket skoj det kan bli när alla samverkar!

Text och foto: Anna-Lena Didić

1 kommentar till Kopparbergs Summercamp 2023