News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergs Marknad

Kopparbergs Marknad

16-10-05
DSC00823

Det har varit sedvanlig Kopparbergsmarken med fint väder och tätt med folk. Massor med både försäljare och köpare och ett märkbart inslag var alla ställen, där det såldes kläder – likadana ställningar med likadana kläder på lite varstans. Men under de här två dagarna kan man köpa det mesta, som brukar finnas på en riktig marknad – om man nu kom fram till stånden överallt.

– Det var inte alltid man kom dit man ville för alla människor, är en kommentar från lördagen.

Kopparbergarns Sture var liksom många andra kopparbergare där och har skickat text och bilder, som han brukar.

DSC00827

Vid Oscariabutiken stod Sören Karlsson och Sven Zetterberg och sålde skivor och Sven signerade sin senaste skiva till dem som så önskade.

DSC00828

Mitt emot på muren träffade jag Lars Jansson och Veronica Johansson båda från Arboga. De hade passat på att vila benen och ta sig lite lunch i skuggan. Veronica har tidigare sjungit och spelat med olika coverband och har uppträtt i Ställdalens Folkets Park, så för henne är Kopparberg välkänt.

DSC00829

Vid vänsterpartiets lokal, där det såldes fika, träffade jag Tommy Nyholm som underhöll med gitarrspel och sång.

DSC00830

Reidar Johansson från PRO Lindesberg var där och ville engagera Tommy till sina möten i Lindesberg. Tommy är ju en duktig underhållare.

DSC00824

Som vanligt dansades det och spelades på Gammelmarken. Det är ju tradition att Ljusnarsbergarnas spelmän uppträder där och då bara måste en och annan ta sig en svängom till den härliga musiken.

DSC00825

Men det var något som störde spelmännen och det var en helikopter, som ständigt gick upp och ner i Rydbergsdal. Den var väl i luften ca tre minuter per gång och surrade.

Utlagt av Inger

2 kommentarer till Kopparbergs Marknad