News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergarn traskar vidare

Kopparbergarn traskar vidare

16-03-21
DSCN3251

Kopparbergarn har nu funnits på nätet i fyra år, de två senaste som föreningsägd. I söndags hade föreningen sitt årsmöte på Stora Gården och 15 medlemmar deltog. Mötet började med sedvanliga årsmötesförhandlingar och alla i styrelsen står kvar på sina uppdrag. Dessutom invaldes Anna-Lena Didiç som ersättare.

Åsa Rosenberg hade inför årsmötet varslat om att arbetet som kassör för henne numera är svårt att få in i livspusslet och att hon behöver avlastning. På det konstituerande mötet efter årsmötet lyfte styrelsen ut vissa delar, som annonser och medlemshantering, vilket medför att Åsa står kvar som kassör. Inger Aftonljus, som redan har huvudansvaret för webhantering och layout, tyckte att det kändes naturligt att ta över de ovanstående uppgifterna.

I samband med årsberättelsen konstaterades att trots att ”utgivningen” ibland är lite ojämn, presterade skribenterna ca 400 artiklar och mer än 2000 bilder under 2015. Inflödet av artiklar från allmänheten har däremot varit lägre än beräknat. Vi efterlyser fortfarande fler ”skriv där du står”-artiklar, inte minst av och om ungdomar.

Under 2015 satsade Kopparbergarn stort på ungdomsverksamheten i kommunen och det kommer vi att fortsätta med, men under 2016 kommer vi också att avsätta mer resurser till de äldre.

DSCN3252

Efter mötesförhandlingarna serverades en härlig soppa med ost och nybakat bröd och kaffe med godbit. Därefter underhöll medlemmar ur Unga Allergikers fiolgrupp och hade en liten musiktävling för oss.

DSCN3257

Linnea Didiç spelade fiol och rockade ring samtidigt.

DSCN3265

Unga allergiker har också en teatergrupp, Prosit, som framförde en liten teatersketch, ”Min syster är skadad”, vilken har ett dråpligt slut.

Text: Björn Öringbäck
Foto: Bengt Lundell

 

 

1 kommentar till Kopparbergarn traskar vidare