News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergare i Funkismello!

Kopparbergare i Funkismello!

2023-10-17

22 oktober är det dags för årets Funkismello, en musiktävling för personer med funktionsvariation. I år håller de till på Conventum i Örebro och showen startar kl.18.00. Det som är extra roligt för oss ljusnarsbergare är att en av deltagarna är från Kopparberg!!!

Thor Andersson har blivit antagen och kommer att sjunga låten ”Gimme, Gimme, Gimme” av ABBA. På Örebro kommuns hemsida finns en flik för Funkismellon och där kan man läsa lite mer om bidragen (se bild), bland annat om vår kopparbergare. Thor jobbar i nuläget på John Scott´s som köksassistent och på fritiden dansar, sjunger, bakar och målar han. Linnea Didić har Thor i en av dansgrupperna och beskriver honom som ett energiknippe som alltid har ett leende på läpparna. ”Deras dansgrupp är sist på kvällen och då börjar energin sippra ut. Därför är det så skönt att hela gruppen sprider super härlig energi så fort de kommer innanför aulans väggar. Då fylls energin på och jag kan dansa några timmar till” säger Linnea.

På söndag är det dags att uppträda inför publiken och det är lite blandade känslor. Thor är lite nervös men samtidigt mycket taggad. Just nu planeras kläder, smink och de sista repetitionerna med dansarna. Dansarna till Thors nummer är två av Linneas grupper på Kulturskolan, Showdans extra och Musikalgruppen. De är minst lika taggade och hoppas på att bli kändisar efter helgens framträdande. Linnea säger att det här kommer bli en stor upplevelse för eleverna. ”Att vara en del av det här stora projektet är så otroligt viktigt och bra på flera olika sätt. Jag är superglad att vi får göra just detta.”

Vi på Kopparbergarn tycker att det här är ett viktigt projekt och har därför valt att stödja Linnea, Thor och dansarna med mat och resa.

Förra året var Emilia Holtz och Sanna Ström med i tävlingen. De hade också övat ihop sig med Linnea och hade riktgt roligt under processen. I år är de med på scen, men som dansare i Thors bidrag.

Linnea hälsar att det på söndag kommer att bli en magisk show som man inte får missa!

Kom till Conventum och heja på Thor och dansarna! Länk till biljettköp finns nedan:

https://www.tickster.com/sv/events/bm8665yvn1mnp3p/2023-10-22/funkismellon-2023

Text: Rickard Didić

Foto: Linnea Didić

2 kommentarer till Kopparbergare i Funkismello!