News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparbergare i ärofylld rocktävling!

Kopparbergare i ärofylld rocktävling!

2021-01-08

Just nu pågår en tävling som arrangeras av en av världens största rocktidningar, Classic Rock Magazine. Några nominerade låtar tävlar om att bli veckans låt. Hur detta rör vår lilla by ska jag nu förklara.

Bröderna Robin och Mats Eriksson är kanske några du känner igen. De bor här i Kopparberg och har ett band som heter degreed. I bandet ingår även deras kusin Mikael Blanc och kompisen Daniel Johansson. Degreed startades 2006 när Mikael gick med i bandet och efter det fick även gymnasiekompisen Daniel en plats. De har släppt ett flertal album och singlar och fler är på ingång. Nyligen släpptes låten ”The World We Knew” i genren melodisk rock. En låt som verkligen sätter sig på hjärnan och som sprider hopp och glädje. Mats berättar att låten summerar året 2020. Hur det har påverkat oss alla på något vis, hur vissa har förlorat någon, hur vissa förlorat jobbet och hur allt ställts in eller skjutits upp på obestämd tid. Han nämner också att den handlar om ett hopp om framtiden, och att det inte alltid kommer vara såhär. Närmare slutet av låten blir det också som ett ljus i den mörka tunneln vi lever i.

2020 har påverkat bandet hårt då alla spelningar ställts in eller skjutits upp. De hade även planerat en turné som de fick lägga på hyllan eftersom Corona började ta fart.

Som jag nämnde så pågår en stor omröstning just nu, där olika låtar tävlar om att bli ”veckans låt”. Låten ”The World We Knew” av degreed är nämligen en av de nominerade. Bandet som många kopplar med Kopparberg har chans att vinna denna prestigefulla titel. Nu är det upp till alla oss att rösta på degreed och hjälpa dem till vinsten. Hur gör man?

Klicka på länken nedan, skrolla ner på sidan och klicka i degreed. Det ryktas om att man kan rösta varje dag. Ingen tid att förlora!

https://www.loudersound.com/features/tracks-of-the-week-new-music-from-foo-fighters-neil-young-and-more?fbclid=IwAR1W-475xaEZYte-H1BdZQUAHMORWjttrZYj4KHUGruDidOr41v8H1W7UQo

Text: Linnea Didić
Pressfoto: Gustaf Sandholm Andersson

1 kommentar till Kopparbergare i ärofylld rocktävling!

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Hm, jag är en gammal tant och det är inte min musiksmak men jag önskar gruppen lycka till i alla fall