News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kopparberg har en Världsmästare

Kopparberg har ytterligare en Världsmästare

15-06-15
Igår söndag firade Ljusnarsbergarna sin VM-segrare i Klassisk Styrkelyft på Malmtorget. I sommarfägringen samlades en skara människor, för att applådera, hylla och krama om 17-åriga Emma Pettersson, som rörd tog emot uppskattningen.

emma1

Ewa-Leena Johansson inledde med att berätta om bragden.

emma3

Sedan fortsatte Ulla Diedrichsen hylla med blommor och presentlykta

emma2

och till sist grattade VÄRKET genom Anna-Marina och Pernilla.

emma5

Efter det ledde Emmas bästa vän Lilly Röök Sahlin Nationalsången och alla hurrade och övriga vänner och bekanta fick visa sin uppskattning.

Kopparbergarn fick en pratstund med Emma efter firandet och det är bara att konstatera att….
Emma Pettersson är en tjej med styrka. Ja, en till så stark tjej som hon i sin viktklass, går det knappast att få tag på.
Efter att ha tränat Fitness, började hon pröva på Marklyft och då märkte hon vilken kraft hon hade i sin kropp. Det bådade gott, tyckte hon och så tog hon vägen mot styrkelyft. Hon har ju gott gry. Hennes pappa var ju redan styrkelyftare.

Det gick så bra, att Emma började tävla och efter sju tävlingar  har hon vunnit Ungdoms-SM två gånger och förra året kom hon 10:a i Senior-SM.
Så blev det Ungdoms-VM i Salo i Finland och Emma var förstås med. Tre motståndare ställde upp i samma viktklass, men en föll bort och så hade Emma två tjejer att kämpa emot – en från Ryssland och en från Kasakstan.
Tre grenar: Knäböj, Bänkpress och Marklyft ingår i Klassisk styrkelyft och det var bara att ta i. Och se, det lönade sig. Emma vann alla tre grenarna och därmed också totalt. Hon visar stolt fram sina medaljer. 142,5 kg knäböj, 75 kg bänkpress, 162,5 kg marklyft gav henne en totalseger med 380 kg.

emma6

Totalsegermedaljen är stor och tung, men Emma bär den med lätthet.

Nästa år är Emmas sista Ungdoms-år inom sporten och sedan blir hon Junior, vilket hon kan fortsätta med tills hon är 23, då hon blir Senior.
Men först är det Bänkpress DM i oktober som hägrar och hon bör ha alla chanser att vinna eller i alla fall få en mycket framskjuten plats.
Kopparbergarn undrar om det är dyrt att vara med och Emma svarar:
– Mat och utrustning kostar, men OKK betalar startavgifterna och Svenska Landslaget stora tävlingar, där det blir övernattningar, så det går bra.

Vi på Kopparbergarn önskar Emma all lycka i fortsättningen.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn öringbäck

3 kommentarer till Kopparberg har en Världsmästare