News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Klass 5A på Kyrkbacksskolan är vinnare i skoltävlingen ”EARTH HOUR”

Klass 5A på Kyrkbacksskolan är vinnare i skoltävlingen ”EARTH HOUR”

2020-05-29

På torsdagsförmiddagen fick klass 5A på Kyrkbacksskolan veta att de var en av de tre klasserna i Sverige som hade vunnit skoltävlingen ”EARTH HOUR”. Denna tävling är ett samarbete mellan Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Turistföreningen (STF). Svenskarna flyger mycket utomlands vilket påverkar klimatet mycket, och därmed vill de lyfta tanken att man kan semestra här hemma i Sverige. Det finns mycket roligt att göra och många fina platser att upptäcka här hemma istället för att flyga långt utomlands. De tävlande klasserna/grupperna skulle ta sig an rollen som turistbyråer och göra en affisch, ett häfte eller en reklamfilm där de tar fram kommunens smultronställen som man inte får missa. Detta för att locka turister till hemkommunen.
Läraren Emelie Kvarnsudde fick tips om tävlingen och anmälde klassen. De samarbetade med Kulturskolan för att göra en film och dramapedagog Joachim Tadell från Kulturskolan var med och filmade klassens reklamfilm om Ljusnarsberg.

Vi fick intervjua Zalvia och Casper från klass 5A:
Tyckte ni uppgiften med tävlingen var rolig?
-Det var en rolig uppgift, tyckte Zalvia.
-Det var roligt att vara ute och filma och se nya platser, sa Casper.
Både Zalvia och Casper tycker att man kan börja resa mer i Sverige, istället för att åka utomlands, det finns så mycket att se! I vår kommun finns bl.a. skogen, gruvorna och många badplatser. Båda blev förvånade, men naturligtvis mycket glada när de fick veta att de hade vunnit tävlingen! Det är coolt, en stor sak, sa Zalvia!

Klassen och Kulturskolan har arbetat med denna reklamfilm sen i början av mars och skickade in den i maj. I dag fick klassen veta att de hade vunnit tävlingen.

Se reklamfilm som var klassens tävlingsbidrag på denna länk: https://vimeo.com/412213024

Text: Rickard Didić
Foto: Linnea Didić

4 kommentarer till Klass 5A på Kyrkbacksskolan är vinnare i skoltävlingen ”EARTH HOUR”