News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kafferep i Nittkvarn

Kafferep i Nittkvarn

17-08-24
100_0661

På tisdagen ökade befolkningen i den lilla byn Nittkvarn  till det tiodubbla, vilket innebar att ett tjugotal personer via djungetelegrafen  anade  en annorlunda kaffestund.

100_0655

Dagen började tidigt för  de ansvariga, redan vid femtiden på morgonen. Det var mycket som skulle klaffa, när kaffegästerna skulle komma.

100_0657

Bland det viktigaste den här morgonen var att elda i den stora ugnen i bagarstugan, så att det kunde serveras färskt tunnbröd till kaffet.

100_0658

Ingredienser, som är olika i alla byar, blandades till deg, som Roa från Holland förvandlade till runda kakor som rallrades

100_0662

bland annat av undertecknad.

100_0665

Maken Ton lade in i ugnen bland elden och  gräddade till  till något som på vår dialekt kallas Kavelgris. Innehåll hemligt. Framemot elvatiden dök de sugna gästerna upp. Till och med solstrålen tittade in.

100_0660

Under gemytligt prat och skratt  dracks det kaffe och kavelgris med messmör  så det stod härliga till. Efter kaffet fick alla baka sitt eget bröd  och grädda. Stor munterhet och många pikar om vem som bakar eller köper bröd i affären men alla var glada och det var en lyckad förmiddagskaffestund där så vitt  framgick att de ville ha repris nästa år.

100_0664

När alla försvunnit med sitt nybakade bröd kunde personalen andas ut och ta en egen fika och Ulla, som kavlat många kakor men som nu med ålderns rätt tog det lite lugnt, tyckte att det gått bra. Det är stort att få betyg av halva byn.

100_0656

Vi hoppas få vara i i god form så att vi kan göra dacapo på det hela.

Bakat, fotat och skrivit: Leif i Nittkvarn

2 kommentarer till Kafferep i Nittkvarn

 • Thyra Lundell

  Vilket härligt initiativ.

 • Ria och Ton Visser

  Obs!

  Leif, alltså undertecknad, i förkläde med Holländska motiv, mycket ovanliga!
  Men det var roligt att göra, trevliga människor, bra kaffe och tårta och vilken fin bröd.
  Kanske repris nästa år.

  Tack Leif,

  Ria och Ton.