News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Kaffepaus med loppis och kultur

Kaffepaus med loppis och kultur.

2021-07-24
Källmans skogscafé i Östra Kumlan har många strängar på sin lyra. Man kan köpa kaffe med gott hembakat bröd eller en god smörgås.

Så kan man fynda i gårdens loppis. En trappa upp går det att få möta konstnärer och deras verk under helgerna.

När Kopparbergarn gjorde ett besök var det Kicki Hendahl som ställde ut några av sina målningar.

Besökare gick en trappa upp för att se hennes målningar.
Kicki är känd för att vara en av eldsjälarna till Folkets Trädgård.
För fyra år sedan flyttade hon till Ställdalen från Örebro. Hon ville flytta till en plats där hon kunde se vatten och nu ser hon sjön Björken från sitt hem. Huset var inte i det bästa skick när hon flyttade dit men hon har själv restaurerat det som hon vill ha det.
Kicki pendlar till sitt jobb på ÖBO i Örebro där hon arbetar som stadsdelsutvecklare. Det innebär att hon är med och tar fram planer och ide’er för att ge hyresgästerna en trevligare och tryggare miljö att leva i men också att lyssna på de boendes önskningar.
Ett exempel är att några ungdomar i Markbacken fick ta fram förslag till en muralmålning och sedan måla den på en mur. Målningen symboliserar fred och framtid.

Kicki är en mångsidig konstnär. Hon hade en separatutställning 2017 på Kumla Konsthall.

Kicki blandar olika tekniker och får då fram mycket levande bilder som ibland känns tredimensionella. Hon gör även screen tryck på papper. I vintras började hon med konstbroderier. Hon broderar med ullgarn på vadmal och linne. Det skall bli intressant att få ta del av resultatet så småningom.
Kicki har också en installation med på Konstrundan i Hörken. Hon kallar den Skogens Guld. Tyvärr har väder och vind nästan tagit bort dekorationen av bladguld.


Det blev en njutbar vandring bland Kickis konstverk.

Hon satt inte sysslolös mellan besökarna. Både en bok om permakultur och en ask med färgpennor fanns på bordet.

Text:Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

 

 

1 kommentar till Kaffepaus med loppis och kultur