News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julbord med SPF 2021

2021 års Julbord med SPF –
återspeglat av Bo K

2021-12-09
Bo säger: 8 december 2021 Julbord med SPF Ljusnarsberg och Löa-Storåbygden.  Två bockar är i granen varav en är antingen på väg uppåt eller halkar nedåt. 

Väl inne i hallen bockar kassören av oss på närvarolistan. Välkomna till Bångbro Herrgård önskar Tindra Norgren med ett glas glögg. Till höger är det Åsa Westlund som är inramad och glasad med en kaffebricka.

Ordförande Jacqueline Prinselaar hälsar oss välkomna. Därefter är det full rusning av oss pensionärer till julbordet. Olika sillsorter, och en halv potatis, sa en icke namngiven person. 

Nya tallrikar och nya rätter i spegelbilden. Dubbelt upp med ljus tack vare spegeln. En spegel kan väl inte ljuga utan den speglar verkligen verkligheten. 

Hur ska man orka att gå sju turer? Det visar sig om ett par timmar. Det gick allt bra med den goda maten. Mycket gott ska sägas. 

Godisavslutning i matsalen. 

Nostalgi som håller än. 

Jacqueline Prinselaar berättar om sina tankar i december månad. Varsågoda nu är det kaffedags, sa hon. Efter kaffet önskade hon alla GOD JUL!

Det finns även andra hjulbord men då blir man inte mätt. Den här bilden borde jag kanske ha tagit bort?

(Ja det var ju också en reflektion, men ingen återspegling, för då hade det stavats med x! Red. anm.)

För att avsluta som det började så säger vi: God Jul! Tack och bock!

Vid tangenterna och bakom kameran: Bo Kempegård med A till Ö som hjälpredor. 

För dig som vill veta  eller äta mera: Julbord i sju turer – så här äter du julbord (samt recept på mumma!) (matochresebloggen.se)

2 kommentarer till Julbord med SPF 2021

  • Wera Pöchhacker

    Jag gillar dina klurigheter Bo. Hjulbordet är klockrent och jag kom att tänka på när jag jobbade på HACO, som tillverkade kärror med hjul, så klädde jag julgranen med hjul.