News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Julbord med klangfull underhållning

Julbord med klangfull underhållning

18-12-03
Återigen har Astma-allergiföreningen Bergslagen haft sitt julbord i Församlingshemmet.

Det fanns ett rikt utbud på rätter, som alla kunde ta på tallriken utan att riskera, att få någon allergisk reaktion.

Allt var juligt och smakligt.

Alla tog för sig ordentligt och det pratades livligt vid långbordet

och det var dukat för många.

På borden i salen fanns en hel del små julfigurer uppställda för en liten tävling. Det gällde att räkna hur många tomtar med paket, eller med glittermössa eller hur många isbjörnar man kunde hitta. Om Kopparbergarns representanter räknade rätt, det vet vi inte ännu, för de var tvungna, att fara hem innan resultatet tillkännagavs.

Det fanns också ett lotteri. Man plockade golfbollar med nummer ur en hink, skrev upp sig på rätta nummer och kastade bollarna i en annan hink. Det fanns gott om vinster och de flesta plockade på sig många bollar.

Under tiden som måltiden pågick, underhöll Linnea och Rickard med vänner. Fiolspel och sånger klingade juligt i församlingssalen och de har verkligen blivit duktiga musiker.

Varje år har föreningen en uppsatstävling. I år handlade det om att skriva om allergi och kompisar. Stella, som vann, hade skrivit en orimmad dikt om att kunna vara med och ha roligt, just för att det finns riktiga vänner som tar hänsyn.

Så fortsatte underhållningen med sång till piano,

sång, fiol och piano

och teaterspex.

Ungdomarna fick applåder och tack för sin insats.

Rickard sålde dels egna och dels ungdomarnas varor vid ett av borden. Parfymfri deodorant och rumsspray fick dela utrymme med pruttkuddar och spel och här förser sig Ralf med julklappar.

Anna- Lena Didic’, som är spindeln i nätet för det här julbordet, berättade om annat som kommer att hända framöver. Hon blev också tackad för sina breda insatser i föreningen och tyvärr var det här julbordet kanske det sista, eftersom familjen har planer på att flytta. Vi får se hur det blir.

Anna-Lena berättade, att föreningen här i Bergslagen firar 10 år 2019. Det kommer att firas preliminärt 2:a februari och den 30:e mars blir det underhållning av Anki och Pytte i Församlingshemmet gratis för alla medlemmar.

Det kommer också att bli ”Största Luciatåget” 18:00 i Kopparberg på Luciadagen. Anna-Lena berättade, att hon länge önskat ett sådant och nu blir det av. Alla som vill kan klä sig till tomtar, lucior eller pepparkaksgubbar och samlas bakom ICA och så blir det förhoppningsvis ett jättetåg till förmån för Musikhjälpen. Det är ett samarbete mellan Ljusnarsbergs kulturskola, Astma- och Allergiföreningen i Bergslagen och Unga Allergiker Bergslagen. I år går pengarna framför allt till barn med funktionsvariationer.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck och Beni Didic’

1 kommentar till Julbord med klangfull underhållning

  • Anna-Lena Didic

    Tack för ett fint reportage och Tack alla ni som deltagit till den fina stämningen vid vårt julbord! Ett stort Tack även till Christin Tornestedt som varit till mycket god hjälp i köket, till er alla andra som hjälpt till på något sätt och framför allt till er ungdomar som bidragit med så mycket glädje och fin stämning genom er sång, musik och dans!
    //Anna-Lena Didic