News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Invigning av den nya lekplatsen på Gärdet i Kopparberg

Invigning av den nya lekplatsen på Gärdet i Kopparberg

2020-05-26
För ungefär 760 000:- har Gärdet i Kopparberg fått en alldeles ny lekplats. Här bor många barn i lägenheter och då tyckte kommunen, att de behöver en plats, att kunna leka och klättra och röra sig på och få utmaningar i leken.
En stor klätterställning i träslaget robina tronar i centrum med flera andra lekredskap omkring.
Ewa-Leena Johansson, kommunstyrelsens ordförande, berättar att det här bara är ett av alla projekt som ska byggas. Det kommer att utökas med nya lekparker ungefär vartannat år.

Natalie Peart, fritidskonsulent, är på plats och förbereder inför invigningen. ”Flygfoto” från Kyrkvägen 6B

Sture Ekmark (presentation överflödig), Anders Almgren från NA och kommunchef Berit Westergren samtalar om hur viktigt det är för barnen att få röra på sig och träna styrka och balans.

Ewa-Leena Johansson på väg utför. Landade perfekt. Det klart att hon skulle prova den nya rutschkanan. Lite leksinne måste man ha även som vuxen.

Malte Hart, Berit Westergren och Molly Hellsing ser till att det blågula bandet klipps. Alla tre ska naturligtvis vara med och klippa.

Nu är det klippt! Det blågula bandet är i delar och vägen in till lekplatsen är öppen.

Flygfoto med mera folk. Det fyllde på med publik hela tiden och så blev det tårtkalas naturligtvis.

Käpphästen har ju kommit riktigt på modet igen och naturligtvis finns det hopphinder för käpphästar på lekplatsen uppställda och gjorda av Tottos gäng. De är tillverkade av spillvirke, spillfärg och spilltid enligt Totto.

Bilder och lite text: Bo Kempegård
Ansvariga utgivarna har kompletterat texten.

1 kommentar till Invigning av den nya lekplatsen på Gärdet i Kopparberg

  • Wilfriede (Frida) Sandberg

    Det är ju väldigt roligt för barnen. Lekplatsen ligger ju nära Treskillingen så det finns väl risk för att även ”gamlingarna” tar sig en tur på rutschkanan!