News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ingela har gjort det igen

Ingela har gjort det igen.

2018-10-27
Solen skiner på den höstfagra naturen när Kopparbergarn tar bilen till Östra Kumlan.

Vi skall besöka Ingela Bornström som ännu än gång lyckats få medalj av Eldrimmer. Den här gången är det silver som gäller.

En värmande brasa välkomnar oss till Källmans skogscafe’.

Ost, kex och den premierade Rabarbermarmeladen med päronkonjak står framdukat för avsmakning.
Ingela har fler produkter i sitt sortiment med rabarbermarmelad som grund. En marmelad är smaksatt med rose’peppar och vanilj. En annan med citron och ingefära. Hon har försökt med många smaksättningar men insåg att kunden tappade fokus efter 5-6 olika smaker och satsar därför på några få smaker som hon sett de flesta kundernas gillande.
Det är inte första gången som Eldrimmer premierar Ingela för hennes kokkonst. 2016 fick hon guld för en chutney. 2017 blev det brons för samma chutney.

Ingela använder inga konserveringsmedel. Hennes konserveringsmetod är att koka marmelad och chutney så länge att det mesta av vätskan försvinner. Hållbarheten blir ca 1 år.
Produkterna tillverkas på Källmans skogscafe’. Köket är godkänt för livsmedeltillverkning.

Rabarbern växer på tomten i Ö Kumlan och pysslas om av sambon Dennis. Så här är det närproducerat som gäller. Han har en liten del i Ingelas framgång så han var också värd en kopp kaffe.

Dennis är ju inte direkt okänd för Ljusnarsbergarna och marknadsbesökare runt om i landet. Hans rökta fisk är välkänd och eftertraktad. Den har fått guld ett par gånger under åren som gått.

Kopparbergarn fick en ny smakupplevelse till kaffet. Ingela hade experimenterat med att frysa Budapestbakelse. Nu serverades den halvtinad. Helt underbart.

Det blev en trevlig pratstund i den mysiga miljön på Källmans Skogscafe’.
Marmeladen säljs i gårdsbutiken i Ö.Kumlan som har öppet alla fredagar mellan kl. 12 – 17. Men det finns också möjlighet att köpa den på cafeet på Fars Dag då det är öppet.

Avslutningsvis kommer här motiveringen till silvermedaljen.
”En marmelad med härlig doft. Den är balanserad och god. Bitar av rabarber förhöjer upplevelsen och håller emot sötman. Päronkonjaken slår diskret igenom”.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

2 kommentarer till Ingela har gjort det igen