News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ida fick Rotarys stiendium

Ida Blomqvist tilldelades Ungdomsledarstipendium 2014

14-12-05
005

Under en kväll med julmiddag på Bångbro Herrgård och med Rotary Kopparberg tilldelades Ida Blomqvist det ungdomsledarstipendium, som Rotary delar ut till särskilt välförtjänta representanter i Ljusnarsberg, som Ida är.

012

Ida mottog stipendiet på 2000 SEK ur den nuvarande ordförarens Margareta Svenssons hand.

028

Ida Blomqvist är mest känd bland Kopparbergs skolungdom och deras föräldrar som den entusiasmerande musiklärare, vilket hon är i Ljusnarsskolan, där hon sprider glädje, musik och sång, men inte bara där. Många är de tillfällen där Idas musik gör sig gällande, som t.ex. vid konserten tillsammans med Amy Diamond i Astma & allergiföreningen regi, likväl som i konserten för insamlandet till världens barn, där hon stod för de fina arrangemangen.

020

Även denna kväll bjöd Ida på sin glädjande sång och interpretationsförmåga, men på gotländska, vilket är Idas ursprungsspråk. Vi, som var där, förstod inte riktigt allt, men blev mycket charmerade och gladde oss åt Idas fortsatta musikarbete här i Ljusnarsberg.

Text och foto: Monika Käller

1 kommentar till Ida fick Rotarys stiendium

  • Inger Aftonljus

    Det är toppen att Ida fått utmärkelsen. Hon är ett riktigt litet kvicksilver och en mycket god och positiv förebild för eleverna.