News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

I Nittens rike går man inte på en nit när man väl har hittat dit

I Nittens rike går man inte på en nit när man väl har hittat dit

2024-06-14

Vägen västerut, 10 kilometer, fågelvägen, från centrala delarna av Ljusnarsberg. Kolbron vid Nittälven med en fantastisk relativt nybyggd rekreationsplats. Många hade hittat rätt. Följa John för en del och GPS för andra.


De flesta började med att förse sig med myggmotmedel. Tänt vare här! Elden är inte lös utan finns i begränsat utrymme för att inte rymma. Korvgrillning på gång vid Kolbron. Grillkorv mäts i kilogram oftast. Men hur många meter har det gått åt i dag? det är frågan? Mätning pågår för att sedan mätta de hungriga. 48 gånger 14,5  centimeter blir nästan 7 meter, med mitt mått mätt. Mätt och belåten.


Föreningen bjöd på grillkorv med bröd, senap, ketchup och hackad gurka samt dricka och fikabröd. Kaffetermosarna kom fram för att inta eftermiddagsfikat. Varför är kaffetåren bäst uti skogen?


Vart ska man gå? Det finns nästan oändligt med fina stigar för stigfinnare.


Thyra Lundell berättar om, som hon själv säger, – jag har mitt hjärta i Nittälvsdalen. Hela Nittälvsdalen är ett sammanhängande vildmarksområde med artrik gammelskog och spännande geologiska landformer med Nittälvens livligt forsande vattenflöde i den norra delen och i den nedre delen blir flödet lugnare och älven slingrar sig genom myrmarker och sandmarker. Hennes ord var som lyrik för oss som lyssnade. Några dansande älvor sågs inte till. De kommer kanske fram klockan elva på kvällen. Vem vet?


Lars-Olov Hermansson berättade med inlevelse om den stora branden år 2000. Nittälvsbrännan är namnet på detta område.


Bengt Birging läser en text på värmländska om sômmern. Det papperslösa samhället är numera mobilt även för en nestor.


De som inte varit i Nittälvsområdet får nu rådet att ta sig en titt på ett naturområde utöver det vanliga. Läsbar information på flera ställen. Alla kan naturligtvis inte ha samma tur som vi med Thyra som en levande uppslagsbok.
12 frågor med 1 X 2 alternativ om Hasse & Tage fanns också som hjärngympa. Därmed var våren avslutad för SPF Seniorerna Ljusnarsberg. Trevlig sommar önskade styrelsen oss genom ordförande Gundi Behrens. Väl mött i september. Läs mera här! I Nittens rike går man inte på en nit när man väl har hittat dit « Kopparbergarn

Text och foto: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda