News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

I händerna på Ulrika

I händerna på Ulrika

2019-05-27

I Ställdalen har det startats en verksamhet som vänder sig till människor som vill må bättre och samtidigt njuta en stund.

Ulrika Bornström är välkänd i Ljusnarsberg för sina goda praliner men nu erbjuder hon något helt annat. Ulrika utför olika sorters massagebehandlingar i sitt hem på Skräddarvägen i Ställdalen.
Kopparbergarn tyckte att det lät spännande och bokade tid för ett samtal.
Huset ligger inbäddat i en härlig grönska. På gräsmattan växer rikligt med maskrosor och stora bestånd av gullvivor. Ulrika tycker att maskrosorna är så vackra och väntar därför med att klippa gräset vilket säkert humlorna tycker är snällt.

Jag börjar med att göra ett besök i behandlingsrummet. Det är ett ombonat rum med stort fönster ut mot grönskan.
När Ulrika frågar om jag vill prov några av behandlingsmetoderna tackar jag naturligtvis ja. Ulrika har ett avslappnat och mjukt framträdande vilket gör att man känner förtroende för henne.
Får en varm handduk på min bara rygg. Med hjälp av Ulrikas mjuka men ändå bestämda händer känner jag hur vardagen läggs åt sidan och jag bara njuter. Hon frågar flera gånger om det gör ont för hon menar att det får det absolut inte göra. Känner hur kroppen slappnar av och tar emot beröringen av kunniga händer.
Får också prova på bambustavsmassage. Ulrika rullade en bambustav på ryggen. Jag kände hur hon hittade mer eller mindre hårda knutor på ryggen. Förstod att min rygg inte mår så bra som jag själv tror.

Så var det dags för hot stonemassage. Egentligen skall stenarna värmas upp under en timme för att sedan användas. Nu blev det inte tid för det men jag fick i alla fall prova metoden. Ulrika använder släta lavastenar som håller värme och innehåller magnesium. Det var en skön känsla när hon drog dem över min nu varma rygg. När jag reste mig från bänken hade jag en behagligt avslappnad känsla i kroppen. Ett stort glas vatten är viktigt att avsluta behandlingen med.
På Ulrikas program står också lymfmassage/lymfdränage och chokladmassage.
Vid Ulrikas köksbord, över en kopp kaffe, fick Kopparbergarn höra Ulrikas berättelse om varför hon hade valt just det här yrket.
I slutet på 70-talet var hon gympaledare hos SAIK. De gav henne erbjudandet att gå en helgkurs i massage. Ulrika nappade på förslaget. Hon fortsatte med en massage-terapiutbildning hos Svenskt Hälsoteam där hon senare fick arbete. Arbetsfältet blev hela Sverige. Hon fortsatte med att utbilda sig till massageterapeut i Landskrona.
Under några år har hon arbetat i anslutning till ett gym i Stockholm. Nu känner hon att det är dags att ta ett nytt tag i livet och satsar på eget i Ställdalen.
Förutom de massagemetoder jag redan nämnt ger hon också bindvävsmassage. En kund sade efter en sådan behandling att det kändes som att ta av sig en tajt kavaj. 
Det är mest kvinnor som är hennes kunder. Många fram för allt män tror att hennes behandling kommer att göra ont. Visst kan det kännas ibland när Ulrika kommer åt onda punkter men det får bara kännas skönt ont.
Känner någon att det här vill jag prov på går det bra att boka på sajten ”Bokadirekt”.
Ett gott råd gav mig Ulrika som jag vill förmedla vidare. När nu sommaren är på intåg och det blir sköna kväller, tänk på att skydda nacken mot drag så du inte får nackspärr. En lite tunn schal räcker för att slippa det onda. Stolarna kan också bli en hälsorisk. För det mesta har trädgårdsstolar ett ryggstöd som inte täcker upp hela ryggen. Lägg gärna en filt bakom ryggen så slipper du draget som kan ställa till med besvär. Ljumma sommarkvällar är till för att njuta av och de här enkla råden gör att man kanske klara sig utan besvär med nacke och rygg.

Text och foto: Thyra Lundell

4 kommentarer till I händerna på Ulrika