News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Höstmys med ärtsoppa

Höstmys med ärtsoppa

2023-10-17

Ställdalens Naturstudieklubb har traditionsenligt avslutat årets uteaktiviteter med ärtsoppsfest i klubblokalen, Stora Kumlans gamla skola.

Arkivbild

Det är en lokal som är perfekt för naturstudieklubben. Här har vi tagit farväl av somrarna i nästa 50 år. Det har blivit en tradition som inte går att bryta. Närmaste granne finns ca 200 meter bort. Tystnaden är rogivande. Naturen inpå knutarna och doften av skog är påtaglig. Den här dagen bjöd på vackert höstväder. Solen sken och förstärkte färgerna på träden som skiftade från mörkaste grönt till ljusaste gult och lysande rött.

Ordförande Erik hälsade välkommen.

15 medlemmar bänka de sig runt borden och lät sig väl smaka.

I år var det Birgitta, Erik och Maritta som hade kokat ärtsoppan som smakade mycket gott.

Ett litet glas punch var pricken över iet.

Snart var samtalet igång. Sommarens regn har gjort att en del aktiviteter ställts in. Inte bara för att regnet öste ner utan också för att vägar blivit oframkomliga efter skyfallen. Men några resor kommer att finnas med i nästa års program. Många av programpunkterna kommer att ske i vårt närområde och skall försöka anpassas så att så många som möjligt kan följa med. Det är också viktigt med organisation av samåkning.

Sista programpunkten för året blir bildvisning i Bruksgården den 9 november. Det kommer att bli en nostalgiträff med bilder av Bengt. Vi kommer att kunna minnas och prata om klubbens 50-års fest och några utflykter som gjorts.

Äppelkaka med vaniljsås fick avsluta måltiden.

Anita lät sig väl smaka.

Undertecknad, tillika klubbens kassör, har nyligen fyllt 80 år. Med anledning av detta uppvaktades jag med en vacker blombukett.

Erik, klubbens ordförande, överräckte den.

När alla var mätta och belåtna lämnade vi klubbstugan. Sakta åkte vi hem för att hinna njuta av det fina höstvädret.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

1 kommentar till Höstmys med ärtsoppa