News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Höstmöte i Ställdalen

Höstmöte i Ställdalen

2018-11-03

Det traditionella höstmötet i Ställdalen Byalag har skett. 30-talet bybor deltog.

Ordförande Christer Lindström hälsade deltagarna välkomna. Han sade att kvällens möte inte skulle följa någon skriven dagordning. Han ville att det skulle bli en spontan diskussion om att utveckla Ställdalen. Christer samlar på vykort från Ställdalen och Ställberg. De var samlade i album som cirkulerade bland de närvarande. Det blev många aha-upplevelser bland de äldre. De yngre och nyinflyttade tyckte det var intressant att se förvandlingen till det Ställdalen som finns idag.

För att få en avslappnad stämning och lätta på stämbanden började mötet med att byalaget bjöd på kaffe och smörgåstårta.

Bert Larsson stod för en stunds underhållning med dragspelsmusik och sång.

Publiken njöt och Bert fick varma applåder. I bakgrunden på den här bilder syns Väster Färnebodräkten.

Nu var det stämningsläge för att släppa lös tankar och funderingar om hur man skulle kunna marknadsföra byn.

Först ut var Kicki Hendahl. Kicki är nyinflyttad och arbetspendlar med tåg till Örebro. Hon tyckte att stationsområdet var väldigt tomt och hade många tankar kring hur det skulle kunna förändras. Dessutom hade hon kontaktat Banverket om en ny väntkur istället för den som vandaliserades. Det är kallt att stå och vänta på tåg. Svaret från Banverket var att de funderar på en lösning.

Sedan började tankar och funderingar på att visa fram vad som finns i Ställdalen. Det finns underlag för hur bebyggelsen såg ut innan husen i centrum byggdes. En gång fanns det massor med affärer och två järnvägsstationer som stod för servicen.

Arno Wilting och Amelia Haglund hade många goda ideer. De är inflyttade sedan något år och har planer för att marknadsföra Ställdalen men även Ljusnarsberg.
För något år sedan gjordes en studie av Svartvikens gruvområde. Gruvhålen fick namnskyltar och en karta över området låg till grund för guidning.
En grupp med infödda och inflyttade Ställdalsbor bildades för att återställa den informationen och även komma med nya ideer. Det är bra när man kan blanda erfarenhet med nya infallsvinklar.

Det blev ett mycket bra möte som kändes som en nystart för Ställdalen.

Text: Thyra Lundell  Foto: Bengt Lundell

1 kommentar till Höstmöte i Ställdalen